Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

BETINA: Predstavljena knjiga "Isusov poeta" Nenada Mirka Novakovića

isusovpoeta009

Zbirka pjesama „Isusov poeta“ koja je objavljena u nakladi Glas Koncila autora svećenika pjesnika Nenada Mirka Novakovića, tragično preminuloga 17. siječnja 1989. godine, u 32. godini života predstavljena je u subotu 19.siječnja u crkvi svetog Frane u Betini. Upravo u Betini vlč. Novaković bio je župnik u vrijeme smrti. Knigu je predstavio Slavko Nedić, inicijator projekta “30 godina Isusova poete”, koji ima za cilj približiti poeziju Neneda Novakovića široj javnosti.

ŠIBENIK - VAROŠ: Proslavljen blagdan Imena Isusova

imeisusovo19002

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je blagdan Imena Isusova. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi Gospe van grada predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je umirovljeni biskup Ante Ivas i svećenici koji poslužuju župu Varoš: pastoralni suradnik fra Josip Klarić, župni vikar fra Jerko Kolovrat i župnik fra Filip Milanović Trapo.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misno slavlje na Novu godinu predvodio je biskup Rogić

novagodina190007

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Novu Godinu 1. siječnja predvodio je svečano misno slavlje u katedrali svetog Jakova. Uz biskupa koncelebrirali su generalni vikar mons. Marinko Mlakić i katedralni župnik don Krešimir Mateša, te umirovljeni biskup Ante Ivas.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Proslavljena svetkovina Bogojavljenja

bogojavljenje18004

Svetkovina Bogojavljenja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je preko svečanog misnog slavlja u nedjelju 6. siječnja. Euharistiju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su župnik katedrale don Krešeimir Mateša i generalni vikar mons. Marinko Mlakić. Posluživao je đakon don Grgur Alviž. Na misnom slavlju bili su i bogoslovi Šibenske biskupije.

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misu zahvalnicu predvodio biskup Tomislav Rogić

zahvalnica18010

Misu zahvalnicu za proteklu kalendarsku godinu na Silvestrovo, u ponedjeljak 31. prosinca, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Svečanim "Tebe Boga hvalimo" zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj biskupiji u 2018. godini. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas. Zahvalnica je završila euharistijskim klanjanjem u sklopu kojeg vjernici su otpjevali "Tebe boga hvalimo".