Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Biskup Tomislav Rogić slavio misu u šibenskom zatvoru

zatvorbožić18001

Božićnu poruku mira i ljubavi zatvorenicima šibenskog zatvora u četvrtak 27. prosinca prenio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika. Sa biskupom je koncelebrirao zatvorski kapelan pater Paul Karim CSSp. Preko misnog slavlja pjevao je biskupijski zbor mladih Laudantes.

 

U ovom misnom slavlju vjerujem da će te otvoriti srce i osjetiti dio božićne radosti. Želimo podijeliti sa vama Božju radost, poniznost i ljubav, poručio je biskup Rogić zatvorenicima.

zatvorbožić18002

U homiliji je kazao kako je poniznost put spasenja. To nam Bog poručuje rođenjem u štalici. Iz Božje poniznosti proizlazi neizmjerna ljubav prema čovjeku, kazao je biskup. Istaknuo je kako je preduvjet za ljubav poniznost koju Bog doslovno tumači rođenjem u jaslicama.

Biskup se nakon misnog slavlja susreo i sa zatvorskim osobljem. Njima je dao potporu i pohvalu za posao koji rade, a koji nije lagan. Istaknuta je više nego dobra suradnju Šibenske biskupije i Okružnog zatvora Šibenik jer zatvorenicima u rehabilitaciji bitna je i duhovna dimenzija.

zatvorbožić18003