Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Biskup Rogić slavio misu u Cvjetnom domu

božićcvijetni18007

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Božića, u petak 28. prosinca pohodio je «Dom za starije i nemoćne osobe - Cvjetni dom» u Šibeniku. Slavio je euharistiju za osoblje i štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je župnik župe Vidici i duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava.

 

božićcvijetni18001

božićcvijetni18002

U homiliji biskup Rogić približio je svetkovinu Božića. Isusovo rođenje za nas je neiscrpivi izvor radosti i nade jer vidimo koliko smo Bogu dragocjeni. U Božiću iščitavamo neizrecivu Božju ljubav jer Bog dolazi ponizan i spreman na trpljenje radi nas. Isus nas je došao naučiti poniznosti i prihvaćanju volje Božje, ali njegov dolazak znak je neizmjerene ljubavi za čovjeka. Neka nas Božić čuva i bude nam izvorom snage za naše međusobne odnose, poručio je biskup Rogić u homiliji.

Ravnatelj Doma Tomislav Ninić zahvalio je biskupu Tomislavu Rogiću i fra Ivanu Penavi na trajnoj brizi za stare i nemoćne u gradu Šibeniku, te na podršci koja se od Šibenske crkve, kad se radi o osobama treće i četvrte životne dobi, uvijek dobije. Istaknuo je zadovoljstvo trajnom duhovno skrbi za korisnike Cvjetnog doma. Nakon misnog slavlja biskup je štićenicima podijelio prigodne poklone. Preko misnog slavlja pjevao je zbor župe Vidici.

božićcvijetni18003

 

božićcvijetni18008