Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Okupili se zborovi župa Šibenske biskupije na koncertu "Veselje ti navješćujem"

KONCERTVESELJE18001 14

Božićni koncert «Veselje ti navješćujem» na kojem su nastupili zborovi župa Šibenske biskupije, održan je u subotu 29. prosinca u katedrali svetog Jakova. Ove godine nastupili su zborovi župa: Varoš, Šubičevac, Vidici, Njivice, Dubrava, Konjevrate, Murter, Skradin, Zaton i Vodice. Uz tradicionalne pučke hrvatske božićne napjeve na koncertu su izvođena i novija djela domaćih i stranih autora.

 

KONCERTVESELJE18001 1

KONCERTVESELJE18001 6

U katedrali sv. Jakova priređen je program kojemu je nakana bila upotpuniti ozračje, najradosnijeg blagdana u godini, ali još više ukazati na značenje Božića u srcima svih naših vjernika - kazala je organizatorica koncerta i voditeljica katedralnog zbora prof. Jelena Mikulandra. Sve je pozvala i na drugi dio koncerta koji će se održati uoči svetkovine Bogojavljenja, u subotu 5. siječnja 2018. godine.

Šibenski biskup Tomislav Rogić zahvalio je svim pjevačima na glazbenom doživljaju, ali još više na zajedništvu župa Šibenske biskupije. Svima je zaželio što više istinske božićne radosti.