Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Osnovan Sabor mladih Šibenske biskupije

sabor_mladihSabor mladih Šibenske biskupije oformljen je u subotu 12. veljače preko osnivačke sjednice održane u Katoličkom domu biskupa Jeronima Milete u Šibeniku. Riječ je krovnom organizacijskom tijelu koje sačinjavaju mladi katolici Šibenske biskupije.

 

 Uz sudionike iz Šibenika o djelovanju  mladih u Crkvi govorili su mladi iz Splitsko makarske nadbiskupije i iz Gospićko senjske biskupije.  Osnivanje Sabora u Šibeniku završilo je misnim slavljem koje je predvodio Šibenski biskup Ante Ivas

.

 Promicati kršćanske vrednote življenja, jačati i razvijati zajedništvo među mladima, te poticati mlade na zauzetije sudjelovanje u životu i radu župa, cilj je novoosnovanog sabora kazao je povjerenik za pastoral mladih šibenske biskupije don Marinko Mlakić. Danas je Crkvi potrebno organizirano djelovanje mladih, mišljenja je vlč. Mlakić

 

Osnivanje sabora ima za cilj i pokazati mladim ljudima kako konkretno djelovati u vjerničkim zajednicama, mišljenja je povjernik za mlade splitsko makarske nadbiskupija don Jenko Bulić. Kazao je kako mladi imaju budućnost u Crkvi.

 

Sabor mladih će nas povezati i dodatno ohrabriti za djelovanje u crkvi, ali i u javnom životu, istaknuli su mladi, sudionici sabora.

 

U predsjedništvo Sabora izabrani su: Zvone Bilušić kao predsjednik, potpredsjednica je Karmela Tomašević, Ivana Petrak je tajnik, a rizničar je Petar Alfirević.

 

U narednom vremenskom periodu glavni zadatak sabora mladih Šibenske biskupije je temeljita pripremama mladih sa predstojeći susret s papom Benediktom XVI.