Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Wednesday, Sep 18th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Odigrana humanitarna malonogometna utakmica - Prihod za socijalno ugroženu obitelj

nogometna_utakmicaKako obitelji koja je u potrebi, pomoći preko sporta odnosno nogometa pokazala je inicijativa Caritasa župe Pohođenja Blažene Djevice Marije - Njivice i malonogometnog kluba Crnica. U subotu 19. veljače u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku odigrana je humanitarna utakmica između domaćina i ekipe  Porto Tolero iz Ploča.

 

 

Pet tisuća kuna koje su  dobivene od prodaje ulaznica namijeniti  ćemo tročlanoj obitelji sa malim djetetom koja živi u teškim uvjetima a jedini prihodi su im socijalna pomoć, kazao je župnik don Oleg Petrović. Istaknuo je kako u župi Caritas djeluje nekoliko mjeseci. Evidentirano je trideset socijalno ugroženih obitelji.

 

Ove godine u Šibenskoj biskupiji pastoralni program prilagođen je obitelji. Ujedno u lipnju dolazi nam i  papa Benedikt XVI i to upravo na Dan obitelji, stoga želja Caritasa župe Pohođenja Blažene Djevice Marije – Njivice naglasak u radu staviti je na potrebe obitelji, kazao je župnik Petrović. Želja nam je da i ova naša akcija bude prilog pripravi Papina dolaska. Vjerujemo da će u narednom vremenskom periodu uslijediti i slične akcije jer u župi djeluje skupina zauzetih volontera, ističe župnik.

 

Zahvalio je i predsjedniku malonogometnog kluba Crnica Anti Rakiću inače župljaninu župe Pohođenja Blažene Djevice Marije.