Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Thursday, Nov 14th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

Arhiv

ŠIBENIK: Održano natjecanje iz vjeronauka

olimpijada 16

Vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola Šibenske biskupuije održani su u petak 19. veljače u Katoličkoj osnovnoj školi Šibeniku. Nastupilo je dvanaest ekipa u kategoriji osnovnih te šest ekipa u kategoriji srednjih škola. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je "Brak i obitelj u Božjem naumu". Među osnovnim školama najboljom se pokazala ekipa OŠ Vrpolje mentorice Rosande Vukičević, dok je u srednjoškolskoj konkurenciji još jednom pobjedu odnijela ekipa SŠ Lovre Montija iz Knina pod koju je vodio mentor Marijo Preden.

 

Natjjecanje je započelo prigodnim programom koji su priredili učenici Katoličke osnovne škole. Uslijedili su pozdravni govori ravnateljice katoličke osnovne škole s. Mandice Starčevoć, predstojnice Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakice Vuco, te šibenskog biskupa Ante Ivasa.

Prvi dio natjecanja sastojao se od pisanog testa kojeg su učenici rješavali pojedinačno. U vremenu između prvog i drugog kruga natjecatelji su imali priliku okrijepiti se i 'razbiti brigu' uz pomoć kreativnih animatora šibenske biskupije. U drugom dijelu natjecatelji su iskazali momčadski duh igrajući 'tombolu', a pet prvoplasiranih ekipa iz svake kategorije pristupilo je trećem krugu – 'milijunaku'. Napeta bitka u duhu zajedništva i poštivanja protivnika iznjedrila je nove-stare pobjednike u objema kategorijama.

Svečanim proglašenjem pobjednika te dodjelom priznanja i nagrada najboljima, natjecanje je privedeno kraju. Pobjednicima su upućene najbolje želje za predstojeće državno natjecanje, a svim ostalim sudionicima čestitke i zahvala na poštenom sudjelovanju.