Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK: Sestre Franjevke od Bezgrešne proslavile Bezgrešnu

bezgrešnafranjevke16001

Sestre Franjevke od Bezgrešne svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije proslavile su u četvrta 8. prosinca svečanim misnim slavljem u kući matici u Šibeniku. Euharistiju u koncelebraciji sa fra Matom Topićem, don Rokom Glasnovićem i umirovljenim biskupom Antom Ivaom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

Blažena Djevica Marija izazov je svakom vjerniku da se vrati u puno zajedništvo Božje ljubavi i blagoslova, te uživa savršenstvo, sklad, puninu - koju Marija baštini po Božjem izabranju, jer je Bog tako htio, a nama je to savršenstvo ponuđeno po daru Jedinorođenog Sina, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

Mi ljudi po nesavršenosti ljudske naravi, po daru slobode koji nam je Bog dao možemo i krivo izabrati, i što je najgore i Boga odbaciti. Od početka Bog je sve čovjeku podredio, sve mu je stavio na raspolaganje samo s jednim uvjetom, da poštuje Božje zakone utkane u prirodu, u čovjeka u sva stvorenja. Ali čovjek je poželio sam određivati što je dobro, a što je zlo i zato je sagriješio, zato ga je sustigla smrt. Ni tada Bog nije napustio čovjeka. Naše spasenje počinje se u potpunosti ostvarivati po onoj koja nije nikada posegnula za voćem zabranjenog stabla, spoznaje dobra i zla. Ona je Bogu darovala svu svoju slobodu. Ona je prihvatila da joj bude kako anđeo reče. Ostala je u poniznosti pred Bogom i zato se grijeh nije mogao dohvatiti njezine duše, poručio je između ostalog sestrama Franjevkama šibenski biskup Tomislav Rogić.

bezgrešnafranjevke16002

 

bezgrešnafranjevke16003

 

bezgrešnafranjevke16004

 

bezgrešnafranjevke16005

 

bezgrešnafranjevke16006

 

bezgrešnafranjevke16007

 

bezgrešnafranjevke16008