Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

GREBAŠTICA: Proslavljena župna zaštitnica Bezgrešna Djevica

grebaštica16002

Svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije proslavljena je u četvrtak 8. prosinca u Grebaštici. U župnoj crkvi svete Marije procesiju i misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

Po svom potpunom zajedništvu s Bogom, kao Bezgrešna, Marija je zaslužila biti Bogonositeljicom i Bogorodicom, te tako postati Majkom novoga svijeta, novog početka, novog stvaranja. Čovjek je po pramajci svih ljudi, Evi narušio sklad Božjeg stvorenja, ono ranjeno u čovjeku to se po Mariji ponovno uspostavlja, ozdravlja. Marija postaje majkom novog obnovljenog svijeta, svijeta koji je po Kristovom rođenju, krenuo putem spasenja, poručio je u homilji šibenski biskup Tomislav Rogić.

grebaštica16003

Na kraju misnog slavlja biskupu je upravitelj župe mons. Marinko Mlakić zahvalio što je predvodio misno slavlje i procesiju. Predstavio je i vjerničku zajednicu u Grebaštici. Naglasio je kako zajednica raste, a kako bi rast bio što uspješniji u Grebaštici je potrebna primjerena crkva. Naima postojeća koja je vrijedan spomenik kulture je premala za pastoralne potrebe. Izrazio j e nadu da će Grebaštica u doglednom vremenu dobiti novu crkvu.

grebaštica16005

grebaštica16006

 

grebaštica16007

 

grebaštica16008

 

grebaštica16009

 

grebaštica16010

 

grebaštica16011