Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK: Susreli se mladi biskupije

susretmladih16001

Godišnji susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 10. prosinca u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, a predvodio ga je povjerenik za pastoral mladih Đakovačko osječke nadbiskupije vlč. Filip Perković. Tema susreta bio je predstojeći Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

 

Kod mladih u Šibenskoj biskupiji velik je interes mladih za duhovnim sadržajima, a jednako tako i za međusobnim druženjima i povezivanjem, kazao je povjerneik za mlade Šibenske biskupije don Gabrijel Jagarinec. Istaknuo je kako je nacionalni susret mladih značajan događaj za Domovinsku crkvu te je za njega nužna temeljita duhovna priprava. Mladi koji su pripremljeni bolje dožive sam susret, te su i plodovi susreta kod takvih mladih veći.

susretmladih16006

Vlč. Filip Perković mladima je predstavio Susret hrvatske katoličke mladeži će se održati 29. i 30 travnja, te 1. svibnja naredne godine u Vukovaru. Geslom susreta "Krist, nada naša" željelo se povezati ono što je vodilo generaciju Vukovarskih branitelja kao i mnoge druge značajne osobe iz povijesti grada Vukovara i Đakovačko osječke nadbiskupije sa suvremenom generacijom mladih ljudi, poručio je vlč. Perković. Susretom želimo probuditi nadu koja živi u mladom čovjeku i potaknuti ga na djelovanje. U Kristovu evanđelju, u Njegovu predanju na križu i u uskrsnuću, kršćanin prepoznaje nadu koja često ide „protiv svake nade“ Upravo je ta snaga i nada bila potrebna Vukovaru i Vukovarcima u vrijeme domovinskoga rata i isto tako je potrebna danas i gradu Vukovaru kao i cijeloj našoj domovini.

Šibenski biskup Tomislav Rogić mladima je približio prošle nacionalne susrete mladeži. Preporučio im je odlazak u Vukovar. Naglasio je važnost pripremnih kateheza kako bi susret donio što više plodova.

susretmladih16004

 

susretmladih16002

 

susretmladih16003

 

susretmladih16005