Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Izveden mjuzikl "Božićna zvona"

mjuzikl

U sklopu manifestacije "Otvorite vrata Božiću" u šibenskoj je katedrali 10. prosinca 2016. dječji katedralni zbor izveo mjuzikl "Božićna zvona". Mjuzikl je posvećen žrtvama kuge u Šibeniku 1649. godine. Radnja mjuzikla počinje prizorom djeteta koje oplakuje svoju preminulu obitelj na groblju i koje ujedno oplakuje svoj grad i narod. Nad suzama tog djeteta susreću se imaginarni likovi koji predstavljaju zvonike šibenskih crkava toga vremena.

 

Zvonjavom i pozivom na proslavu Božića, zvonici započinju tradiciju Proslave, autohtonog šibenskog običaja, čime ujedno naviještaju Božić i novo doba nade i života za sve stanovnike Šibenika. Scenografiju potrebnu za mjuzikl napravili su polaznici župnog oratorija, uz pomoć animatora. Autor mjuzikla je Dario Mikuladra, a voditeljica dječjeg katedralnog zbora te autorica glazbe je Jelena Mikuladra koja je zahvalila svim sudionicima na angažmanu i učestalim probama.

Uz mnoge koji su došli pogledati mjuzikl, malim izvođačima čestitao je i biskup Tomislav Rogić koji je pohvalio kvalitetu izvedbe i ozbiljnost pristupa temi koja opisuje povijesni događaj.

mjuzikl3

 

mjuzikl4

 

mujzikl2

www.ika.hr