Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK: Održan božićni susret redovnica i biskupa Rogića

rebo16 7

Božićni susret redovnica koje djeluju na području Šibenske biskupije sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem održan je u nedjelju 11. prosinca u samostanu sestra Dominikanki u Šibeniku. Susret je započeo euharistijskim klanjanjem u sklopu kojeg je prigodnu meditaciju imala s. Renata Azinović.

 

rebo16 1

„ Pozivaš nas na radost koja dolazi iz uvjerenja kako nas Ti, Gospodine, nisi zaboravio, nego nas uvijek iznova spašavaš od nas samih, našeg egoizma, sebičnosti, zatvorenosti u same sebe, naših briga, problema. Ti nas oslobađaš od naših osamljenosti, praznine, gorčine, ljutnje, mrmljanja, zavisti, oholosti. Ti dolaziš na ovu zemlju spasiti nas, obući nas u haljinu milosti i spasenja i zaogrnuti svojim plaštem opravdanja Nismo osuđeni ostati u svojim grijesima, krivnjama, nemiru savjesti. Baš naprotiv! Molimo Te to oproštenje da bi nas ispunila Tvoja radost“ kazala je sestra Renata Azinović.

rebo16 6

Naglasila je kako u svijetu često označenom žalošću i nemirima, Gospodin od redovnika traži važno svjedočanstvo ljepote i pouzdanosti kršćanske vjere. Tu radost povjeravaš našim srcima i našim licima. Njome potičeš, izazivaš, ali i provjeravaš naše svjedočenje redovničkog života. Gdje god su redovnici ondje je radost, ponavlja Papa. Daj da se danas odazovemo pozivu koji nam ponavljaš: Radujte se! Budi, Gospodine, sva naša radost; Ti ispuni želje naših srca.

Nakon euharistijskog klanjanja redovnice su biskupu Rogiću čestitale Božić. U ime redovnica čestitku je uputila milosrdnica s. Ivanka Ćatipović. Biskup je zahvalio redovnicama. Naglasio je kako su one radost i bogatstvo za Crkvu.

rebo16 5

 

rebo16 4

 

rebo16 3