Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

VODICE: Biskup Tomislav Rogić nazočio Caritasovoj akciji „3+“ na primanju i darivanju za obitelji

vodicekrizmanici16014

Šibenski biskup Tomislav Rogić na treću nedjelju Došašaća 11. prosinca pohodio je župu Vodice. Preko misnog slavlja predstavljeni su krizmanici. U Pastoralnom centru župe po deveti puta, upriličeno je i organizirao primanje za obitelji pod nazivom „3+“ Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće peto i šesto dijete, te ih je Karitas župe Vodice prigodno darovao jednokratnim novčanim prilogom.

 

vodicekrizmanici16009

Akciju „3+“ je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu, kazao je aktualni župnik Vodica don Franjo Glasnović. Raduje to što je u ovoj godini, u sklopu akcije „3+“ obuhvaćeno šesnaest obitelji. Četrnaest obitelji s trećim, jedna s petim i jedna sa šestim djetetom. U devet godina akcije od 2008. do 2016. Caritas župe Vodice darivao je osamdeset djece. Šesdesetčetiri obitelji s trećim, dvanaest s četvrtim, tri s petim i jednu sa šestim djetetom.

Ovogodišnji susret bio je osobit jer je po prvi puta na njemu sudjelovao i šibenski biskup Tomislav Rogić. Sve je proteklo u radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog Caritasa koji su pripremili i organizirali primanje, te darovali obitelji, kazao je župnik Glasnović.

vodicekrizmanici16010

Obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti. Osobito u ovoj godini koju je crkva posvetila očinstvu pozvao je očeve i muževe da budu stupovi obitelji i sa svojim suprugama pokažu svojoj djeci primjer u vjeri i životu.

Nazočnima se obratio i otac biskup mons. Tomislav Rogić, čestitajući obiteljima, zahvaljujući im na spremnosti i otvorenosti u prihvaćanju života koje im je Bog darovao u njihovoj djeci. Sve roditelje je pozvao da uvijek budu otvoreni u ljubavi prema životu.Na kraju je voditeljica župnog caritasa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im, te u ime Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

vodicekrizmanici16011

 

vodicekrizmanici16012

 

vodicekrizmanici16013

 

vodicekrizmanici16001

 

vodicekrizmanici16002

 

vodicekrizmanici16003

 

vodicekrizmanici16004

 

vodicekrizmanici16005

 

vodicekrizmanici16006

 

vodicekrizmanici16007

 

vodicekrizmanici16008