Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Skauti donijeli Betelehemsko svijetlo

betsv16006

Već sada tradicionalni predbožićni program „Djeca pjevaju Adventu“ u sklopu kojeg je u Šibenik stiglo Betlehemsko svijetlo održan je u subotu 17. prosinca u katedrali svetog Jakova. U katedrali se uz brojne vjernike okupilo velik broj djece koja su pjesmom uveličala Došašće u gradu Šibeniku. Nastupili su dječji župni pjevački zborovi iz župa: Katedrala, Gospa van grada, Šubićevac, Baldekin, Skradin i Murter. U dječjem zboru župe Baldekin pjevao je sljepi dječak Mate Bralić kojeg su svi pozdravili velikim pljeskom. Na kraju programa u katedralu stiglo je Betlehemsko svijetlo koje je primio šibenski biskup Tomislav Rogić. Svijetlo su donijeli predstavnici Katoličkih skauta Šibenske biskupije.

 

betsv16005

U prigodnom nagovoru biskup je kako je Bog odlučio da se ispunilo vrijeme objaviti čovjeku svu svoju ljubav, svu svoju naklonjenost, svu svoju milinu. "Svjetlost istinska dođe na svijet da prosvijetli svakog čovjeka. Dođe u svijet koji stvori, kome udahnu život, kojemu darova postojanje. Sam Bog postade dijelom svoga stvorenja da mu pokaže put, da mu preusmjeri korake, da ga vodi, da ga voli, da ga usreći i zauvijek k sebi privede. I svijet ga ne upozna! Dođe k svojima i njegovi ga ne primiše", kazao je biskup Rogić.

Naglasio je kako se Isus rodio se u siromaštvu odbačenosti. "Postade Bog malen, bespomoćno djetešce kako bi mu mogli prići oni maleni koji nisu od ovoga svijeta. Oni koji neće biti opterećeni veličinama ovoga svijeta. Onima koji će u jednostavnosti svoga življenja dopustiti da ih prosvjetli svjetlost sa visina. Oni koji će imati mjesta u svom srcu za život djeteta koje se rada na slami. Biti će medu njima i pastira i mudraca, kraljeva. Bit će važno samo to da traže Boga. Bit će važno da dopuste svjetlu da ih obasja i vodi", kazao je biskup.

Zaključio je kako je nužno Krista primiti i povjerovati mu jer tako se postaje svijetlo za druge, odraz Božjeg svijetla.

betsv16008

 

betsv16002

 

betsv16003