Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

VRPOLJE: Blagoslovljen kip Gospe od okova

godokova006

U marijanskom svetištu Šibenske biskupije Vrpolju u nedjelju 18. prosinca šibenski biskup Tomislav Rogić blagoslovo je kamenu skulpturu Blažene Djevice Marije nazvanu Gospa od okova. Skulpturu je visoku dva metra na postamentu isto tolike visine isklesao je akademski kipar Tomislav Šalova, a inicijator podizanja je umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas.

 

godokova000

Obred blagoslova započeo je prigodnim nagovorom biskupa Ivasa. Danas su se umnožili mnogi okovi koji prijete da nas zasužnje i to u ime slobode. U našem vremenu sve je više ovisnosti i osnovanosti. O alkoholu, drogi, opijatima, lijekovima, mobitelima, medijima, o politici i novcu, o novim vrčarima i guruima svake vrste. Treba nam Gospa koja skida okove snagom Isusa Krista, treba nam Gospa svima djeci i mladima obiteljima i roditeljima, političarima, svećenicima, redovnicima ,biskupima, i Crkvi da uzmognemo kazati svoje "Da" neka mi bude po tvojoj riječi Bože, poručio je biskup Ivas.

godokova002

Vjekovima ovdje u Vrpolju Gospi dolaze hodočasnici sa molitvama, pjesmama i ranama od okova života. Ovaj kip pokazuje Mariju kako čovjeku ide u iskorak i kao da uzima sve ljudske okove i kako da nas želi privinuti svome srcu, kazao je biskup Ivas koji je zahvalio svima koji su doprinijeli postavljanju kipa u Vrpolju.

Velikom broju prisutnih vjernika obratio se i biskup Tomislav Rogić. Kazao je kako je Marijin kip u Vrpolju dar gradu Šibeniku i Šibenskoj biskupiji u godini kada Šibenik obilježava 950. godina od prvog spomena. Neka ovaj Marijin kip bude svima vama poticaj da Božić proslavite u radosti. Neka vas radost Božića prati po zagovoru nebeske Majke koja kida sve okove . Od okova grijeha i svega onog što nam se zapliće u životne korake. Neka Gospa nam da siguran korak, kazao je biskup Rogić.

godokova003

 

godokova005

 

godokova007

 

godokova008

godokova009

 

godokova010

 

godokova013

 

godokova014