Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK-KATEDRALA: Biskup Tomislav Rogić susreo se sa ravanteljima vrtića i škola

ravantelji 16005

Božićni susret šibenskog biskupa Tomislava Rogića sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića upriličen je u srijedu 21. prosinca u dvorani biskupske palče u Šibeniku. Susret je započeo prigodnim nastupom učenika OŠ Ivana Dunkovića iz Marine. Riječi pozdrava uputila je predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco.

 

ravantelji 16008

„Ovaj susret je novi pokazatelj potrebe za suradnjom i partnerstvom na istom području djelovanja. U odnosu smo delegiranih odgojitelja koji su pozvani, svatko na svome području, biti u službi roditeljima, i njima - kao prvotnim odgojiteljima koji po naravnom pravu i Ustavu imaju pravo na odgoj i obrazovanje svoje djece, pomoći u ostvarenju njihove zadaće. Svima nam je na srcu na kraju odgojno-obrazovnog ciklusa dobiti cjelovite, zaokružene, stabilne, obrazovane i dobro odgojene građane našega društva koji će odgovorno i slobodno preuzeti dužnosti i službe koje neprestano gradimo i usavršavamo. U ovom božićnom vremenu svi smo obojeni radošću i velikodušnošću. Neka tako bude u svakom vremenu u godini! U ovim danima pokušavamo biti blizu onima koji su potrebni naše brige, pažnje, pomoći, riječi. Neka tako bude tijekom cijele nove 2017. godine. Neka nam ne ponestane empatije i hrabrosti za dobro čovjeku bio on mali ili veliki!“, kazala je predstojnica s. Jakica Vuco.

ravantelji 16009

U ime ravnatelja biskupa je pozdravio ravnatelj OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina Ivan Uzum. Uz dobre želje za Božić i predstojeću godinu ukazao je na lošu demografsku sliku koja negativno utječe po hrvatski narod, a jednako tako i za školstvo. Pred vama su ljudi koji čine sve da bi spasili sustav odgoja i obrazovanja u našoj sredini, kazao je ravanatelj Uzum. Prigodnu riječ izrekla je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i Šport Šibensko kninske županije Dijana Ercegović.

Biskup Tomislav Rogić ravnateljima ukazao je na važnost obrazovanja. Istaknuo je kako Hrvatska ima kvalitetno školstvo i to prvenstveno zahvaljujući djelatnicima u prosvjeti. Naglasio je kako je Božić izvanredna prilika da se obitelji pozve da se otvore životu. Prenio je čestitke i pozdrave umirovljenoga biskupa Ante Ivasa.

ravantelji 16010