Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK: Biskup Tomislav Rogić slavio misno slavlje u šibenskom zatvoru

zatvorb16003

Božićnu poruku mira, ljubavi i nade zatvorenicima Okružnog zatvora u Šibeniku u utorak 27. prosinca donio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem se okupilo četrdesetak zatvorenika. Koncelebrirali su zatvorski kapelan pater Paul Karim, CSSp i biskupov tajnik don Roko Glasnović. Preko misnog slavlja pjevaao je biskupijski bzbor mladih Laudantes.

 

U homilji biskup Rogić naglasio je kako Božićem Bog oholom čovjeku pokazuje koliko se spreman poniziti, ne bi li pridobio njegovu naklonost, ne bi li i ljudsko srce počelo za Boga kucati.! Čovjek stalno teži za višim: više imati, više postići, više moći učiniti, lagodnije živjeti s manje truda. Svega više i više i nikad dosta. A Bog koji sve može i sve zna, bira štalicu, bira jednostavne i priproste koji svoja srca još nisu koječime ispunili. Bog bira one u čijem srcu može naći mjesta. Prvi su priprosti pastiri, ali uskoro će doći i mudraci. Nije važno tko je. Važno je da li u srcu ima mjesta za Boga, poručio je biskup.

zatvorb16001

 

Naglasio je kako Božje srce je zakucalo u Betlehemu. Na Kalvariji to će srce biti probodeno. Iskrvarit će do kraja. Na posljednjoj večeri Isus, Božji Sin, daje kruh života. U tajni euharistije neprestano kuca Božje srce, među nama se utjelovljuje, za nas umire i neprestano nam život daruje. Odlučio je Bog dati nam hranu za srce, da ga Božja ljubav neprestano hrani, vodi, mijenja, izmiruje sa sobom i s drugima i pobožanstvenjuje, poručio je zatvorenicima biskup Tomislav Rogić.

Biskup se susreo i sa zatvorskim osobljem te im odao priznanje za posao koji rade, a koji nije lagan. Istaknuta je i više nego dobra suradnja Šibenske biskupije i Okružnog zatvora Šibenik. Naglašeno je kako je zatvorenicima u rehabilitaciji bitna i duhovna dimenzija.

zatvorb16002

 

zatvorb16004

 

zatvorb16005