Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK: Biskup slavio misno slavlje u "Cvjetnom domu"

STDOM16003

Šibenski biskup Tomislav Rogić prigodom svetkovine Božića u srijedu 28. prosinca pohodio je «Dom za starije i nemoćne osobe - Cvjetni dom» u Šibeniku. Slavio je euharistiju za štićenike doma. Uz biskupa koncelebrirao je župnik župe Vidici i duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava, te biskupov tajnik don Roko Glasnović.

 

STDOM16002

Bog nam dolazi kao malo dijete kako bi u njemu vidjeli Spasitelja, poručio je biskup Rogić u homilji. Bog želi da u njemu vidimo spremnost trpjeti za naše spasenje već od rođenja. Isus koji je uzeo ljudsko srce želi uči u svako srce kako bi ljudska srca kucala za Boga. Poruka Božića uvijek iznova stoji pred nama kao radosna vijest i izazov, kako ne bi zaboravili ostavljati mjesta za Isusa. Ako Bog ima mjesta ima u našim životima onda znamo s kim hodamo i kome idemo. Neka radost Božića trajno odzvanja u vama i neka se pretače prije Božića i u sve dane koje nam donosi 2017. godina, poručio je biskup Tomislav Rogić.

STDOM16001

Ravnatelj Doma Tomislav Ninić zahvalio je biskupu Rogiću na trajnoj brizi za stare i nemoćne u gradu Šibeniku, te na podršci koja se od Šibenske crkve, kad se radi o osobama treće i četvrte životne dobi, uvijek dobije. Duhovnik u Cvjetnom domu fra Ivan Penava kazao je kako štićenicima „Cvjetnog doma“ duhovna skrb i nazočnost svećenika znatno pomaže u svakodnevnom životu i poteškoćama koje nosi starija dob.

Nakon misnog slavlja biskup je štićenicima podijelio prigodne poklone. Preko misnog slavlja pjevao je zbor župe Vidici skupa sa zborom sastavljenim od korisnika „Cvjetnog doma“.

STDOM16004

 

STDOM16005