Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Vjernici zahvalili Gospodinu za proteklu 2016. godinu

zahvalnica16004

Misu zahvalnicu za proteklu kalendarsku godinu na silvestrovo u subotu 31. prosinca, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Svečanim "Tebe Boga hvalimo" zahvalio je Gospodinu za sve dobro u Šibenskoj biskupiji u 2016. godini.

 

Crkva nas na kraju kalendarske godine želi potaknuti da sami zavirimo u svoje živote i pogledamo bolje gdje nam je sve Bog bio blizu, kojim nas je sve darovima obdario protekle godine, poručio je u homilji biskup Rogić koji je zahvalio za dar život, mira u domovini, za dar Domovine

zahvalnica16002

Dugujemo zahvalnost Bog što živimo u ovako lijepoj zemlji. Ne zovemo je slučajno Lijepa naša domovino! Dosita je lijepa kud god krenete. Dugujemo zahvalnost Bog što u našem narodu nije nestalo smisla za pomoć bratu u nevolji. Kolike su akcije i u našem gradu i diljem Hrvatske svjedočile to osobito u predbožićno vrijeme. Dugujemo zahvalnost Bog za naše obitelji, roditelje, djecu, nove živote koji su krenuli na svoj životni put u ovoj godini. Dugujemo zahvalnost Bog i osobno, svatko na svoj način, za tolike sposobnosti kojima je Bog svakog ponaosob obdario. Bilo je toliko vijesti i događanja gdje se opet i opet otkrila tolika kreativnost pojedinaca, mladih, djece i starijih, a i čitavi grupa i udruga. Osobito se to osjetilo u našem gradu gdje je gotovo svatko htio nečim doprinijeti proslavi 950 rođendana Šibenika. Koliko događanja, pjesme, plesa, manifestacija, druženja i susreta, kazao je biskup.

zahvalnica16005

Zahvalio je za sakramentalne susrete, radost zajedništva u vjeri, i za Godinu milosrđa. Nagklasio je kako je u protekloj godini bilo i prepreka, poteškoća, nevolja s kojima se trebalo boriti, kad je od Boga snagu trebalo moliti. I to je Božji dar da rastemo u vjeri, da uvidimo ograničenost svojih ljudskih snaga i toliku potrebu da Spasitelj bude naš životni suputnik. Koliko smo pak puta bili uslišani u molitvi, ni to nemojmo zaboraviti.

Na jednom mjestu nađoh zapisano: Čovjek nije čovjek ako svijet ne želi učiniti boljim! - Samo tada odraz je Božje dobrote i ljubavi već na ovome svijetu. Neka nam u zahvalnosti za sva primljena dobročinstva i milosti to bude program za novo vrijeme, za novu 2017. – truditi se biti što više jedni drugima odraz Božje dobrote i ljubavi. Na taj način sigurno ćemo biti bliže Božjem naumu spasenja i objavljenoj istini Božje ljubavi što se u Betlehemu rodi, zakljčio je biskup Rogić homilju.

Zahvalnica je završila euharsitijiskim klanjanjem u skopu kojeg vjernici su otpjevali "Tebe boga hvalimo".

zahvalnica16003

 

zahvalnica16001