Tuesday, May 22nd

Last updateMon, 21 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Misno slavlje na Novu godinu predvodio biskup Tomislav Rogić

nova godina 17006

Prvi dan Nove godine posvećen je nebeskoj majci, svetoj Bogorodici. Početak tog novog kalendarskog vremena posvećujemo Roditeljici Spasitelja. Mariju kao prvog suradnika spasenja, kao znak Novog svijeta, Zoru novoga dana, dostojno je slaviti kao početak i kao zvijezdu NADE koju ona svijetu donosi po Novorođenome. Ona je ta po kojoj Bog stvara novi svijet, Novu eru, rođenjem Božjeg Jedinorođenca, poručio je šibenski biskup Tomislav Rogić, u nedjelju 1. siječnja na Novu godinu i svetkovinu Marije Bogorodice preko misnog slavlja u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Uz biskupa je koncelebrirao katedralni župnik i kanonik don Krešeimir Mateša, biskupov tajnik don Roko Glanović i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

nova godina 17001

Biskup Rogić vjernicima je u homilji poručio da ih prožme novost što je donosi Bogorodica. Njezina vjera i pouzdanje u tek rođenog Spasitelja. To malo dijete došlo je da bude BOG s nama. Nudi nam svoju pomoć i bliskost, svoju ljubav i naklonost. Želi u nama biti trajni izvor nade koja ne posustaje. Njega nam donosi Marija Bogorodica. Neka naše molitve ne posustanu. Ustrajmo u molitvi, u svom kršćanskom životu, da bi mogli iz vjere živjeti, da bi se sa svim iskušenjima mogli nositi po vjeri u Božju pomoć. Ustrajni u vjeri i molitvi bit ćemo okrunjeni plodovima milosti i spasenja. Marija to svjedoči i pokazuje, svakome od nas, a posebno našim obiteljima, kazao je biskup

nova godina 17003

Vjernicima je u novoj godini zaželio da sebe prepoznaju kao Božje dijete, koje Bog voli i do koga mu je toliko stala, pa makar prolazili kroz nevolje života. Tome nas upravo Marija uči, u tome nas danas hrabri. Blagoslov Gospodnji jest da te čuva Bog, da te licem svojim obasja – to znači da je uvijek s tobom, u tvojoj blizini. Milostiv neka ti bude – oprosti i zacijeli rane grijeha. I na kraju. Pogled svoj svrne na te darujući ti mir. Živimo to posinstvo Božje djece koje obnavljamo svakom molitvom Oče naša, zaključio je biskup Tomislav Rogić.

nova godina 17002

 

nova godina 17004

 

nova godina 17005

 

nova godina 17007

nova godina 17008