Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Prigodom 25. godina od priznanja Republike Hrvatske slavljena misa za domovinu

misadom17004

Misno slavlje za Domovinu prigodom dvadeset i pet godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u katedrali svetog Jakova u Šibeniku u nedjelju 15. Siječnja, predvodio je šibenski biskup Tomilsav Rogić. Na slavlju je koncelebrirao i umirovljeni biskup Ante Ivas. Među vjernicima na slavlju je bio gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić.

 

„Mi smo se i sabrali danas na ovo misno slavlje da bi se molili za Domovinu, za naš narod, a potrebe su neizmjerne. Uz to ne bismo smjeli zaboraviti niti zahvalnost za sve primljene darove koje nam je Bog podario darom ove zemlje koju nazivamo «Lijepom našom». Ne možemo danas zaboraviti niti tolike žrtve, koje su kroz dugu povijest, pa sve do naših dana, prikazane i podnesene za njezinu obranu i slobodu. Sve to danas donosimo Gospodinu na oltar u ovoj svetoj misi“, poručio je u homilji biskup Rogić.

misadom17001

Naglasio je kako je pred nama naš sadašnji trenutak koji živimo. „I ovo vrijeme bremenito je poteškoćama, brigama, neizvjesnostima, nesigurnostima. U svima nama postoji želja i molitva da nam Gospodin Bog pomogne da život učinimo ljepšim, da pogled u budućnost bude vedriji, da nam sutra bude sigurnije, da se naše obitelji otvore životu bez straha, da se mladima otvore nove mogućnosti dostojnog života i rada, da naši starci i umirovljenici dolično prožive svoju zrelu ljudsku dob. Svatko je od nas pozvan da tome doprinese svojim zalaganjem. Mi se kao kršćani moramo zapitati: Što je meni činiti? Kako ja mogu ovaj svijet, naše društvo i našu Domovinu učiniti još ljepšom, sretnijom? Ako se svi skupa potrudimo živjeti više po Božjim zakonima, ako se svi potrudimo barem malo više žrtvovati za opće dobro ako u sebi iz dana u dan nadvladamo sebičnost, a pogledamo brata pored sebe sigurno ćemo živjeti u boljem društvu, sigurno ćemo se osjetiti sretnijima, blagoslovljenijima i spremnijima za nadvladavanje svekolikih poteškoća. Samo takvim zalaganjem opravdat ćemo žrtve koje su podnesene, samo tako odgovorit ćemo Bogu na darove koje nam je dao, samo tako istinski ćemo posvjedočiti i svoju vjeru. I tada nas kako kaže Pavao ništa neće moći rastaviti od ljubavi Božje. A to je naš konačni cilj kojem idemo“, zaključio je biskup Tomilsav Rogić.

misadom17002

misadom17003

 

misadom17005

 

misadom17006

 

misadom17007

 

misadom17008

 

misadom17009

 

misadom17010