Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK: Proslavljen Svjetski dan bolesnika

danbolesnika17001

Dan bolesnika, koji se u Katoličkoj crkvi slavi na blagdan Gospe Lurdske 11. Veljače, u Šibeniku obilježen je u četvrtak 9. veljače misnim slavljem u kapeli Opće bolnice Šibenik. Euharistiju je u koncelebraciji sa bolničkim kapelanom fra Matom Topićem, župnikom Bilica fra Antom Vukušićem i tajnikom don Rokom Glanovićem predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.

 danbolesnika17002

Misno slavlje započelo je prigodnim obraćanjem bolničkog kapelana fra Mate Topića koji je u ime bolničkog osoblja i bolesnika pozdravio šibenskog biskupa koji je po prvi puta posjetio šibensku bolnicu.

 - Otkada je svijeta i ljudskog bića otada postoji i problem bolesti, boli i svakog ljudskog trpljenja. Čovjek je u početku svoga postojanja pred Bogom sagiješio i izgubio darovano savršenstvo postojanja. U svojoj ranjenosti i narušenom skladu postojanja i prirode, čovjek je postao podložan boli i različitim trpljenjima, potištenostima. Oduvijek su ljudi pokušavali iznaći različite lijekove kako bi bolest izbjegli, bolest izliječili ili je barem ublažili. Neka početak ove svete mise obilježi molitva za oproštenje i ozdrvaljenje duše  - kazao je biskup Tomislav Rogić u uvodnom djelu misnog slavlja.U homiliji je predstavio poruku pape Franje upućenu povodom Dana bolesnika.

Nakon misnog slavlja upriličen je susret biskupa Rogića sa ravnateljicom bolnice dr. Sanjom Jakelić i županom Goranom Paukom. Istaknuta je više nego dobra suradnju između Opće bolnice Šibenik i Šibenske biskupije. Nakon susreta biskup Rogić posjetio je Interni odjel šibenske bolnice. Susreo se sa djelatnicima i pacijentima.

danbolesnika17003

 

danbolesnika17004

 

danbolesnika17005

 

danbolesnika17006