Monday, May 21st

Last updateFri, 18 May 2018 7am

ŠIBENIK - KATOLIČKA ŠKOLA: Biskup Tomislav Rogić na Pepelnicu predvodio misno slavlje

peplnicakoš17003

Šibenski biskup Tomislav Rogić 1. ožujka na Čistu srijedu ili Pepelnicu, predvodio je misno slavlje u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Na misnom slavlju bili su djelatnici škole i tristotinjak učenika. Biskup im je uputio prigodnu poruku.

 

Mi smo se okupili da ovim misnim slavljem uđemo u Korizmu. Korizma je vrijeme u kojem se moli za oproštenje i u kojem se drugom oprašta. Oproštenje liječi srce koje upravo u korizmi moramo mijenjati. Za srce je najvažnije da traži oproštenje i da ga zna dati, poručio je učenicima šibenski biskup Tomislav Rogić.

peplnicakoš17002

U korizmi moli se pobožnost Puta križa. Ta pobožnost nam pokazuje koliko nas Isus voli i koliko se žrtvovao za nas. U korizmi je dobro odreći se nečega, ali još važnije je oprostiti. Ovih četrdeset dana koji su pred nama možete odlučiti da se nećete sa nikim posvađati, da nećete ljutiti roditelje, da nećete propustiti napisati zadaću, poručio je biskup koji je učenike zapitao što je lakše četrdeset dana ne jesti bombone ili naprimjer ne svađati se. Razmislite i vidite što je lakše. Kad prođe četrdeset dana vidjet ćete koliko ste uspjeli. U korizmi vježbamo volju , čistimo srce i uzdižemo molitvu Bogu. Na ovoj svetoj misi zamolit ćemo Isusa da se više volimo, da se više molimo, da budemo bolji i da jedni drugima lakše oprostimo, poručio je biskup Rogić.

peplnicakoš17005

 

peplnicakoš17001