Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

PIROVAC - TRIBUNJ - VODICE: Održan petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije

križniputml17005

Petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Život, dakle biraj", održan je u subotu 25. ožujka na relaciji Pirovac – Tribunj - Vodice. Pobožnost je okupila dvjestotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je okupljanjem u župnoj crkvi u Pirovcu.

 

Okupljenim mladima pozdravne rijelči uputio je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. On je ukazao na gelso ovogodišnjeg križnog puta "Život, dakle biraj". Naglasio je kako križni put održava se na blagdan Blagovoijesti. Želimo slaviti život. Želimo naglasiti kako je svaki život vrijedan, a mi smo pozvani štiti život od začeća pa do naravne smrti.

križniputml17006

Neka naš današnji hod za križem bude želja da Bog i naše životne korake blagoslovi, posveti i učini plodonosnima, poručio je mladima šibenski biskup Tomislav Rogić koji je dio križnog puta prošao sa mladima. Neka nas Gospodin na križnom putu vježba životu. Hodeći za Kristom na svakoj postaji učimo novu lekciju. Mladima je preporučio da im molitvena nakana na pobožnosti bude za duhovna zvanja i za život u obiteljima.

Pobožnost križnog puta mladih završila je u Vodicama misnim slavlje u župnoj crkvi sv. Križa. Euharistiju je predvodio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.

križniputml17

 

križniputml17002

 

križniputml17007

 

križniputml17003

križniputml17004

viber image