Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

ŠIBENIK - NJIVICE: Otvorena kapela cjelodnevnog klanjanja

blagoslov njivice17006

Župa Pohođenja Blažene Djevice Marije u Njivicama u Šibeniku, od ponedjeljka 3. travnja ima svakog dana cjelodnevno euharistisjko klanjanje. Presveto će biti izloženo u crkvici svete Eleizabete koja se nalazi uz župnu crkvu svetog Leopolda, svakog dana ujutro od 8 sati pa do večernje svete mise koja je u 19 sati. Tim povodom župu je pohodio šibenski biskup Tomislav Rogić koji je u crkvici svete Elizabete blagoslovio novo sagrađeni oltar. Vjernici u adoraciji molili su za obitelji i duhovna zvanja u Šibenskoj biskupiji.

 

blagoslov njivice17001

Prije blagoslova oltara i klanjanja biskup Tomislav Rogić u koncelebraciji sa župnikom don Olegom Petrovićem i tajnikom don Rokom Glasnovićem predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi. U homiliji vjernicima preporučio je da se u životu pouzdju u providnost Božju. - Živimo u svijetu koji teško prihvaća Kristova načela. Danas bi Isusa nazvali velikim naivcem. Tu se upravo rađa teškoća nasljedovanja Krista, jer treba plivati protiv struje. Ali tu upravo dolazi do izražaja novost života na koju smo kao vjernici pozvani. Hoćemo li ju prihvatit ovisi samo o nama. Ne zaboravimo, snage nam neće uzmanjkati ako svoje pouzdanje, svoj oslonac potražimo i nađemo u Bogu. Samo s njim doista možemo promijeniti život, samo s njim možemo izgraditi novi, drugačiji i bolji svijet. Crkvica sv. Elizabete neka postane mjesto trajne molitve i klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom, čiji novi oltar ćemo nakon mise blagosloviti, neka bude izvor trajne snage za sve životne borbe, mjesto milosrđa Božjeg i mjesto trajnog zahvaljivanja za sve primljene milosti – poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.


blagoslov njivice17002

Župnik don Oleg Petrović naglasio je kako je do ove inicijative u župi došlo poticajem zauzetog vjernika, evangelizatora i obračenika Rajka Bundala. On je prigodom gostovanja u župi predložio da crkvicu svete Elizabete napravimo mjestom klanjanja, kazao je župnik Petrović koji je kako istiće promišljajući zajedno sa vjernicima realizirao tu ideju. Vjerujem da će molitve pred presvetim u našoj župi biti blagoslov ne samo župnoj zajednici već i cijeloj Šibenskoj biskupiji. Sličnog su mišljenja i vjernici župe Njivice.

blagoslov njivice17003

 

blagoslov njivice17004

 

blagoslov njivice17007

 

blagoslov njivice17009