Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Jul 16th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

ŠIBENIK: Vjernici grada na križnom putu

križni put šub 17005

Križni put župa grada Šibenika održan je u petak 7. travnja na tvrđavi Šubićevac. Tu pobožnost, koja se već skoro dvadesetak godina održava u petak prije Cvjetnice, animirali su predstavnici vjerika, svećanika i redovnika grada Šibenika. Pobožnost je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. U pobožnosti je korišten tekst imena "Domovinskki križni put" kojeg je napisao nedavno preminuli svećenik vlč. Tomislav Ivančić.

 

"Domovinski križni put" želi posvijestiti da čovjek pati ne samo kao pojedinac i član obitelji, već i kao član svoje domovine. Čovjek je sudbinski vezan uz svoj narod i domovinu. Na domovinski križni put ponesimo ne samo naše osobne patnje, ne ni samo muke i nesporazume obitelji i mjesta, nego raskrvavljene rane prošlosti i sadašnjosti cijelog našeg naroda.

križni put šub 17006

Prigodom završnog blagolaova šibenski biskup Tomislav Rogić prigodno se obratio vjernicima. -Vjerujem da ste uhvatili barem jednu misao koja vas je taknula. Jedna misao ovog "Domovinskog križnog puta" je i ta da je lijepo biti čovjek zato što je i Isus bio čovjek, i zato što je dragovoljno podnio smrt za naše spasenje. Neka ovaj križni put bude poticaj svima nama da životne križeve stopimo i zajedno sa nadom Kristovom nosimo do uskrsnuća. Želim vam plodonosan Veliki tjedan i uskrsnu radost na svetkovinu Uskrsa, poručio je vjernicima biskup Tomislav Rogić.

križni put šub 17007

 

križni put šub 17008

križni put šub 17009

 

križni put šub 17010

križni put šub 17011

 

križni put šub 17012

 

križni put šub 17013

 

križni put šub 17014

 

križni put šub 17015