Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

ŠIBENIK: Redovnice i udruga "Naša djeca" biskupu Rogiću čestitali Uskrs

redovnice

Tradicionalno uskrsno čestitanje Uskrsa biskupu Tomislavu Rogiću uputile su redovnice Šibenske biskupije na Veliku subotu. U ime redovnica čestitku je izrekla s. Jakica Vuco, OP: "U želji da svi uvijek blistamo u radosti uskrsnuća, da uvijek imamo snage i volje za činjenje dobrih djela i naviještanje Njegove ljubavi svakom stvorenju molimo za Vas i molimo da i Vi molite za nas. Radosne što ne moramo tražiti Isusa po vrtu, kao Marija Magdalena nego ga susrećemo u euharistiji i po vašim rukama postajemo dionice njegove slave i uskrsnuća čestitamo Vam Uskrs."

 

Biskup Rogić je izrazio zahvalnost i radost na velikom broju redovnica u Šibenskoj biskupiji. "Hvala vam na tome što jeste i što činite u: bolnici, svećeničkom domu, župama, domu umirovljenika, vrtićima i školama. Važno je da i dalje jedni druge pratimo molitvom." Redovnicama je uputio dijelove svoje Uskrsne čestitke, naglasivši kako zajedno trebamo ljudima davati nadu Uskrsloga.

I predstavnici Društva Naša djeca došli su čestitati Uskrs biskupu Rogiću. Voditeljica Živana Podrug je upoznala biskupa s djelovanje Društva i uskrsnom akcijom "Prijatelj prijatelju" u kojoj učenici osnovnih škola grada izrađuju prodajne predmete. Na Veliku subotu članovi Društva prodaju predmete, a čestittanjem biskupu završavaju akciju. Sva prikupljena novčana sredstva uručuju Caritasu Šibenske biskupije za siromašne obitelji. Nekoliko učenica je pročitalo svoje literarne radove na temu Uskrsa te su biskupu uručili pisanice. Biskup Rogić je dao svoj novčani prilog za akciju te uputio svoju čestitku.