Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

ŠIBENIK - KATEDRALA: Susret zborova katoličkih škola Dalmacije

szkš001

U Nedjelju Dobrog Pastira, 7. svibnja, održan je u katedrali Sv. Jakova u Šibeniku Susret zborova katoličkih škola Dalmacije. Dolaskom u Šibenik, sudionicima je bilo organizirano kratko upoznavanje s pojedinim znamenitostima grada i svetim osobama vezanim uz grad. U katedrali Sv. Jakova dočekao ih je i upoznao s pojedinostima gradnje i njezinom važnosti katedralni župnik don Krešimir Mateša. Sa životom, djelovanjem i likom službenice Božje majke Klare Žižić upoznala ih je vicepostulatorica njezine kauze s. Terezija Zemljić u crkvi Sv. Lovre, gdje je i grob majke Klare. Na kraju su sudionici posjetili Nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u crkvi Sv. Frane, u kojem ih je s djelovanjem sveca te povijesnom važnošću samostana i franjevaca konventualaca u njemu upoznao fra Augustin Kordić. Mladi su imali priliku obići i muzej o sv. Nikoli Taveliću u sklopu samostana.

 

szkš002

Raspjevani dio susreta započeo je prigodnom molitvenom pjesmom „Krist na žalu" svih okupljenih. Pozdravnu riječ uputila je voditeljica Ureda HBK za katoličke škole Ivana Mokri, izrazivši radost što je ovogodišnji susret u Šibeniku, gdje je i ona utkala svoj rad u početke Katoličke osnovne škole. Nadu kako će mladi zborovi ispuniti skladnom pjesmom prostor katedrale i ispuniti srca slušatelja izrazio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

szkš003

Prvi je nastupio zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II. iz Zadra. Izveli su pjesme Tražim tebe Šime Marovića te duhovnu crnačku pjesmu Nobody knows the trouble I've seen. Voditelj zbora je Grgo Ivanković, prof. Uslijedio je nastup zbora Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Sinja. Nastupili su s pjesmom Šime Marovića Hvaljen Isus, dobri ljudi te Johna Cartera Cantate Domino. Voditelj zbora je Andro Čalo, prof. Treći po redu bio je zbor Nadbiskupske klasične gimnazije don Frane Bulić iz Splita s pjesmama Jacoba Arcadelta Ave Maria te pjesmom Šime Marovića Navištenje. Voditeljica je s. Lidija Matijević, uz glazbenu pratnju Benjamina Vrdoljaka. Podršku zboru došao je dati i ravnatelj don Josip Dukić. Na kraju je nastupio zbor škole domaćina, Katoličke osnovne škole iz Šibenika, koji je izveo pjesmu Damira Topića O ljubavi ja pjevam, te Psalam 23 Gospodine, ti si pastir moj. Zbor je nastupio uz pratnju Srećka Perkovića i pod voditeljstvom Luiđe Cvitan, prof.

Zahvalnu riječ na kraju je uputila ravnateljica škole domaćina s. Mandica Starčević, zahvalivši zborovima na predivnim izvedbama kojima su pokazali koliko bruse talente koje im je Gospodin darovao.

szkš004

www.ika.hr