Saturday, Dec 16th

Last updateFri, 15 Dec 2017 10pm

VODICE: Jednodnevni kamp Katoličkih skauta Šibenske biskupije

skauti17004

Zdrug katoličkih skauta Šibenske biskupije održao je u subotu 27. svibnja jednodnevni kamp u zaleđu Vodica. 75-ero Skauta, djece svih osnovnoškolskih uzrasta sa svojim voditeljima i uz podršku svojih župnika iz Vodica, Njivica i Katedrale, učili su se skautskim vještinama uz igre i molitvu... i pokoji dobar zalogaj, naravno.

 

Nakon jutarnjeg dizanja zastave i molitve, Skauti su učili čvorologiju koju su kasnije primjenili na radionici prve pomoći i radionici o sigurnosti u rukovanju nožem i sjekirom. Zatim se, kao što i priliči svakom kampiranju, učilo kako se i gdje treba podizati šator.

skauti17001

skauti17002

Nakon pojedenog ručka, koji su djeca sama i pripremila, krenulo je učenje putnih znakova gdje su se djeca u potrazi u dvije grupe naučila opreznosti i timskom radu, zajedničkom pronalaženju i dešifriranju znakova te poslušnosti starijim Skautima. Pri kraju dana, Skauti su polagali ispit u šestorkama u koje su podjeljeni još od jutra, te su demonstrirali naučeno svojim ponosnim vođama.

Uz još nekoliko timskih igara u iščekivanju večere dan se priveo kraju kako to na Skautskim kampiranjima obično biva spuštanjem zastave i zajedničkom molitvom. Skauti su na ovom jednodnevnom kampiranju još jednom demonstrirali ljubav prema Bogu, Crkvi i Domovini.

skauti17003

 

skauti17005

 

skauti17006