Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

ŠIBENIK: Od 2. do 6. srpnja u Šibeniku i Šibenskoj biskupiji održat će se 29. susret hrvatskih misionara i misionarki.

papinska misijska djela

 

Pedesetak sudionika, između ostalog hrvatski misionari pristigli iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Bolivije, Ruande, Solomonskih otoka, Rusije, Čilea, Madagaskara i Ugande, tom će prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima ove Biskupije svoje poslanje. Susret započinje u nedjelju, 2. srpnja kada će misionari posjetiti neke župe šibenske biskupije (Knin, Vodice, Primošten, Rogoznica, Njivice, Drniš, župa Gospe van Grada). U ponedjeljak 3. srpnja u 20.00 sati u šibenskoj katedrali svečano misno slavlje predvodit će šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

 

U utorak, 4. srpnja u 9 sati u dvorani župe Gospe od Vrpolja započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti biskup Rogić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić.

U radnom dijelu prisutni misionari svjedočit će svoja misionarska iskustva, a u popodnevnim satima misionari će se uputiti u župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje. Posjetit će: župu Baldekin, župu Brodarica, župu Vidici, župu Srima,župu Mandalina,Samostan sv. Frane, župu Vrpolje.

U srijedu 5. srpnja sudionici Susreta misionara uputit će se na hodočašće na otok Prvić u muzej Fausta Vrančića i rodnu kuću sluge Božjeg o. Ante Antića te na Murter u Svetište Gospe od Karavaja. Hodočašće će završiti u Murteru gdje će u župi sv. Mihovila u 19.00 sv. misu predvoditi mons. Slobodan Štambuk, hvarsko-bračko-viški biskup.

Ovogodišnji 29. susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 6. srpnja u 8 sati misnim slavljem u kapeli katoličke škole.