Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Friday, Jul 20th

Last updateMon, 16 Jul 2018 11am

VISOVAC: Proslavljena Gospa od anđela

gospaodanđela17008

Gospa od Anđelaproslavljena je u srijedu 2. Kolovoza u franjevačkom samostanu na Visovcu. Misno slavlje u koncelebraciji sa petnaestak svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. „Svetkovina, Gospe od anđela, u samostanu Gospe od Milosti na otočiću Visovcu, na rijeci Krki, želi nam otvoriti oči, kao ono davno sv. Franji, pred više od 800 godina u crkvi Svete Marije od Anđela podno Asiza, u crkvi poznatoj kao Porcijunkula. Ovo je danas na Visovcu naša Porcijunkula u kojoj se treba dogoditi obraćenje, susret s Bogom i Božjom milosti, otvaranje očiju za ljubav Božju prema čovjeku – od ljepote Božjih darova do onog najuzvišenijeg Božjeg dara koji smo primili u Sinu Božjemu koji je bio utjelovljena ljubav Božja, a došla nam je ususret, bila među ljudima, po Blaženoj Djevici Mariji – Majci Milosti Božje“, poručio je u homiliji biskup Tomislav Rogić.

 

gospaodanđela17003

Gospa od Anđela, znači Gospa – Majka nebeska. Anđeli su zauvijek u slavi i zauvijek u milosti. Tamo nas Majka želi dovesti. U vječnu radost i trajnu sigurnost Neba. Ona dijeli milosti, jer je milosti puna, jer ju ispunja Duh Božji, jer se posve predala Božjem naumu spasenja, da mu služi da postane onaj most – ona lađa kojom mi nesavršeni, grešni i slabi dolazimo pred Boga. Ona je prva čula Božje ohrabrenje po anđelu: Ne boj se! – To nam prenosi, to nam svojim životom svjedoči. Ne bojte se! Kad ste uz moga Sina. On vas ljubi i daje se na križu za vas. Treba li vam veća slika, jači dokaz koliko je Bogu stalo do vas“, poručio je biskup Tomislav Rogić.

gospaodanđela17005

 

gospaodanđela17006

Braćo i sestre, danas smo ovdje, da po uzoru na svetog Franju obratimo još više svoja srca Bogu, da se obnovi milost u našim životima, a to znači Božja prisutnost u svemu što radimo, u svim našim odnosima i u cijelom našem životu, da nam se otvore oči za Božju naklonost koja nam je iskazana i po današnje slavlju. Koji bi onda bio naš zadatak? Pa da živimo od te milosti, svjesniji Božje ljubavi i Gospine brige za nas. Da Boga stavimo na prvo mjesto u našem životu i onda će sve ostalo doći na svoje mjesto. Gospe od milosti isprosi nam to i daj da u tome ustrajemo“, zaključio je šibenski biskup.

gospaodanđela17009

 

gospaodanđela17010

 

gospaodanđela17012

 

gospaodanđela17013

 

gospaodanđela17014

 

gospaodanđela17015

 

gospaodanđela17017