Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Oct 22nd

Last updateFri, 12 Oct 2018 11am

ŠIBENIK: Sestre dominikanke proslavile svetog Dominika

dominik17007

Šibenski biskup Tomislav Rogić na blagdan svetog Dominika predvodio je misno slavlje u šibenskom ženskom dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija. U koncelebraciji je bilo trinaest svećenika i umirovljeni biskup Ante Ivas. Uz četiri dominikanke koje djeluju u samostanu na slavlju su bila djeca i odgojiteljice Dječjeg vrtića blažena Hozana koji djeluje pri dominikanskom samostanu.

 

dominik17001

Govoreći o svetom Dominiku biskup Tomislav Rogić naglasio je kako je Dominikova najveća želja bila je naviještati ljubav i istinu, Božju Riječ koja je postala tijelo. "Dominikanski je red stoga pozvan evangelizirati one koji ne poznaju Krista, kao i ponovno evangelizirati one koji su napustili istinsku vjeru. Ovaj nas veliki svetac podsjeća da u srcu Crkve treba uvijek gorjeti misionarski žar koji neprestano potiče na donošenje prvoga navještaja evanđelja i na novu evangelizaciju", poručio je biskup Rogić.

dominik17002

Govoreći o darovima i karizmama koje je sveti Dominik imao istaknuo je dar razlikovanja duhova, spoznaju prave istine i hrabro svjedočenje otkrivene istine. "Nama je, poput svetog Dominika, ustrajno svjedočiti da se može živjeti drugačije nego što svijet živi. Da se može imati drugačije ciljeve, želje, radosti i zanose od onih kakvima je svijet sklon. Možda puno puta nismo ni svjesni da propovijedamo upravo našim načinom života. I ako naša zauzetost oko dobra i međusobno zajedništvo u vjeri, bratskoj ljubavi bude još očitije, i mi ćemo ispuniti našu ulogu za ovo naše vrijeme", poručio je između ostaloga biskup Rogić.

dominik17003

 

dominik17004

 

dominik17006