Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

SKRADIN - ŠIBENIK: Mala Gospa okupila velik broj vjernika

malagospaskrad17005

Svetkovina Rođenja Blažene Djevice Marije proslavljena je u petak 8. rujna diljem Šibenske biskupije. Misna slavlja, jutarnje u Skradinu, a večernje u šibenskoj gradskoj župi Varoš predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

"Marija je početak boljeg svijeta, našeg spasenja, zato je današnji blagdan Male Gospe neusporedivi početak s bilo kojim drugim, zato nam današnji blagdan vraća mir jer je otvoren put dolasku Spasitelja, otkupitelja naših dugova, Onoga koji će ponijeti grijeh svijeta", poručio je u homiliji šibenski biskup Tomislav Rogić.

Promatrajući Marijin život jasnije vidimo i svoj život. Otkrivamo kakav Bog ima plan sa svakim od nas?! Bog uvijek na dobro surađuje s onima koji ga ljube! Kako se to divno ostvarilo u Marijinu životu. Ali Mariji zbog toga nije uvijek bilo lako. Imalo je to svoju cijenu žrtve, neizvjesnosti koja je tražila povjerenje da Bog sve može okrenuti na dobro. Zar je u našim životima drugačije? Samo trebamo ispuniti uvjet. Ljubiti Boga! Staviti Boga na prvo mjesto, da nam povezanost s njim bude svakodnevno važna, rekao je biskup. Danas bi rekli – da uvijek ima signala, da uvijek možemo stupiti u vezu. Oni koji se vole to razumiju, ne mogu jedan bez drugoga. Imamo li takav odnos i prema Bogu, pitao je biskup Rogić.

Bog i nas poput Marije poziva – opravdava i želi proslaviti. Pozvani smo otkrivati i ispuniti svoje poslanje, svoj život: kao otac, kao majka u obitelji, kao svećenik, kao radnik u svom pozivu, kao dobar, pouzdan prijatelj, kao pošten čovjek, kao onaj koji pokušava druge razumjeti, pomoći, mir širiti, uvijek dobronamjerno i nesebično nastupiti… u svakoj prigodi i sam na dobro biti okrenut, dobro drugom željeti. Pa kad se dogodi da zakažemo, pa se kajemo, pa želimo ispraviti ili popraviti, Bog će pomoći i opravdati, opet na dobro okrenuti. I na koncu, ako tako slijedimo Blaženu Djevicu Mariju, Bog će i nas proslaviti, kazao je biskup Rogić.

Nije li svaki trud uzaludan ako nas ne vodi Bogu, ako nas ne vodi u vječnost, u vječnu sreću. Sve tragedije ili nevolje života ništa su pred onom jednom jedinom, ne doći Bogu, ne doći u raj. Bog želi da dođemo k njemu zauvijek, nudi nam već sada svoju pomoć, želi ostvarenje svakog života, svakog čovjeka i želi ga sretnog zauvijek. Zar bi se Bog mogao odreći svog daha života kojeg nam je rođenjem podario? Pa dao nam je Majku, dao nam je svoga Sina. Kako nam onda s njime ne bi sve darovao. Na nama je da se za to opredijelimo, da oko toga svakodnevno nastojimo, da svakodnevno otkrivamo koliko nam Bog daruje, sve na dobro okreće i da izbjegavamo, bježimo od grijeha, od onoga što nas može od Boga udaljiti, zaključio je biskup Rogić.

mg