Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Srednjoškolci molitvom ušli u novu školsku godinu

zaziv17001

Molitva za uspješan početak nove školske godine za srednjoškolce grada Šibenika upriličena je u srijedu 13. rujna u katedrali svetog Jakova. Molitvom kojom se već tradicionalno dugi niz godina ulazi u novu školsku godinu predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Susret je organizirala i osmislila predstojnica Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Jakica Vuco, OP.

 

zaziv17002

Šbenski biskup učenicima je poručio da budu oni koji ljube istinu i koji žive u istini. Potom je rastumačio Isusovu rečenicu iz govora na gori: "Blago siromasima njihovo je kraljevstvo nebesko". Naglasio je kako to znači da smo nužno upućeni na pomoć drugih. Kad uvidimo da nam Bog treba u životu i da smo naslonjeni na Božju ljubav, dobrotu i blizinu, kad to prihvatimo kao vlastito načelo onda ćemo razumjeti i ostala blaženstva, poručio je biskup Rogić.

Kad svjesno živimo naslonjenost na Boga onda je sve drugačije i sve je usmjereno u životu prema vječnim vrijednostima. Isus svoju blizinu nikom ne nameće. Bit će u vašim životima koliko mu date mjesta, kazao je šibenski biskup.

zaziv17003

 

zaziv17004