Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK - SVETI LOVRE: Obljetnica preminuća majke Klare Žižić

majkaklara17011

U prigodi 311. obljetnice preminuća i 391. rođenja utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, službenice Božje majke Klare Žižić (1626.-1706), u četvrtak 21. rujna, u crkvi sv. Lovre u Šibeniku, misno slavlje predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. Uz biskupa je koncelebriralo više svećenika, a na slavlju je bio velik broj vjernika i sestara franjevki od Bezgrešne.

 majkaklara17001

majkaklara17002

U homiliji šibenski biskup citirao je životopis Službenice Božje u kojem se kaže kako je Majka Klara bezuvjetnim opredjeljenjem za Krista i Crkvu, stalno hranjena sakramentalnim životom i osobitim štovanjem Blažene Djevice, djelovala je evangelizacijski i bila je svjetlo svima koji su je susretali.

"Put duhovnog poziva jednostavno traži stalno opredjeljenje, svakoga dana iznova: sve za Krista, sve iz ljubavi prema Isusu, iz ljubavi prema Crkvi – Božjem narodu", poručio je biskup Rogić.

majkaklara17003

majkaklara17004

Naglasio je kako je snaga duhovnog poziva živjeti svjesno povezanost s Kristom Spasiteljem. "To je snaga duhovnog poziva, to je put da se bude odrazom Božje dobrote, a onda da se bude i njegovim svjetlom drugima poput Majke Klare. To stoji i u molitvi Majci Klari : služiti vjernim životom i dobrim djelima. Predanim služenjem Božjem kraljevstvu, trudila se Bogu ugoditi. Majci Klari bila je to motivacija. Želja: ugoditi Bogu! pokretala je njezina djela. Zato je mogla milosno rasti u vjeri, ljubavi i nadi".

Večerašnjim slavljem želimo i molimo, da se primjer Majke Klare još dublje utisne u naše živote i djelovanje. Da je to moguće i da je djelotvorno, svjedoče sestre Šibenske Franjevke već tristo ljeta, poručio je biskup Rogić. Neka nas ovogodišnji spomen Majke Klare učvrsti u predanju Božjim naumima, učvrsti u vjeri – bolje reći u tom hodu vjere i uvijek iznova izazove da ono što činimo – naše svakodnevne zadaće, kakve god bile - da ih uvijek više činimo iz ljubavi prema Kristu našem jedinom Spasitelju".

majkaklara17005

majkaklara17006

Misno slavlje obljetnice preminuća službenice Božje majke Klare Žižić završilo je molitvom na njezinom grobu koji se nalazi u crkvi svetog Lovre. Prije toga svima se prigodno obratila vrhovna poglavarica sestara franjevki od Bezgrešne s. Zdravka Gverić. Naglasila je kako svaki godišnji spomen preminuća majke Kalre Žižić iznova podsjeća na sveti trag koji je službenica Božja ostavila služenju Bogu i najpotrebnijima. Njezin primjer nas potiče da svatko u svom pozivu i poslanju, u obitelji, Crkvi i društvu; teži za svetošću, kazala je sestra Zdravka Gverić. Vjernike ja pozvala da svakog dvadeset i prvog dana u mjesecu u kapeli Kuće matice sestara franjevki od Bezgrešene u Šibeniku, zajedno sa sestrama sudjeluju na euharistijskom klanjanju i misnom slavlju na kojem se moli za proglašenje blaženom majke Klare Žižić.

majkaklara17008

 

majkaklara17010

 

majkaklara17012