Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK: Molitva mladih za grad Šibenik i Šibenski biskupiju

molitva mladih 17011

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila upriličeno je u katedrali svetog Jakova u petak 22. rujna. Susret je započeo misnim slavljem koje je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

"Okupili smo se jer želimo slaviti Boga, zahvaliti za njegove darove i dobročinstva – život! Mladi su budućnost! – Ma i sadašnjost", kazao je biskup Rogić u homilji. Mladima je poručio kako su okupljeni u Božje ime oko stola Božje Riječi i Euharistije. Bog je s vama. Voli vas, daruje van se, bdije nad vama. Ukazao je i na važnost života po krepostima.

molitva mladih 17001

Težite za pravednošću. Suočit ćete se s nepravdama, ali nemojte vi biti oni koji nepravdu čine. Čuvajte redovnom molitvom svoju povezanost s Bogom i na taj način već sada živteu Božjoj nazočnosti, blizini. Rastite u pouzdanju u Gospodina, trudeći se oko dobrih djela i svojih redovitih zadaća. Ne dopustitite da vas bilo koja rana zatruje mržnjom. Uvijek se iznova krijepite i napajate na Božjoj ljubavi koja se daje do kraja u Kristu Isusu.

Biskup Rogić mladima je približio i krepost postojanosti. Može nam se dogoditi i da zapnemo, da se zapustimo, da nešto preskočimo. No, onda treba krenuti s još većim žarom i ustrajno! Krotki će baštiniti zemlju! Kaže Isus u blaženstvima. To je ona iskrena dobrodušnost i bezazlenost. Prema svakome prići dobronamjerno, pa i nepravdu pretrpjeti ali se nepravdom ili ikojim zlom ne dati zaraziti. Uvijek, bez zle namjere prema ikome! Daleko od nas osvetoljubivost, bilo kakav revanšizam – to je s krotkosti nespojivo. Koliko bi nam bilo lakše da smo spremni skromnije živjeti, ne na svaku reklamu odmah naletiti i poželjeti.

molitva mladih 17004

Kreposti su Siguran, ali ne lagan put! Svetom Mihovilu se molimo, on se za Boga borio, zlo pobijedio snagom Božjom jer je bio Božji arhanđeo. Budimo i mi Božji i pobjeđujmo snagom Božje ljubavi, zaključio je homiljiu Šibenski biskup.

Nakon procesije mladi su u procesiji sa upaljenim svijećama prošli ulicama Šibenika. Molitva za Grad i Biskupiju bila je na tvrđavi svetog Mihovila, podno koje je nastao grad Šibenik. Susret je organiziralo povjerenstvo za pastoral mladih Šibenske biskupije, a sudjelovalo je stotinjak mladih koji su izrekli svoje molitve Gospodinu za boljitak grada Šibenika i Biskupije.

molitva mladih 17006

 

molitva mladih 17010