Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK - GOSPA VAN GRADA: Obljetnice zavjeta i polaganje prvih s. Mirne Bilandžić

franjevkezavjeti17017

Na blagdan svetog Franje Asiškog u crkvi Gospe van Grada u Šibeniku, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je misno slavlje preko kojeg je franjevka od Bezgrešne s. Mirna Bilandžić obukla redovničko odijelo i položila prve zavjete. Sestre Mihaela Jukić i Eugenija Poljak proslavile su šezdeset godina redovničkih zavjeta. Pedeset godina obilježile su s. Bernardica Dolić, s. Ivanka Gibač, s. Zvjezdana Banić-Škojo, s. Leticija Ledenko s. Tihoslava Božić-Šnikić, s. Krešimira Banić-Škojo i s. Ljiljana Radaš. Sestra Valerija Kovač obilježila dvadeset i pet godina od redovničkih zvajeta.

 

franjevkezavjeti17001

franjevkezavjeti17004

franjevkezavjeti17007

Šibenski biskup Tomislav Rogić u homiliji na primjeru svetog Franje Asiškog razmišljao je o duhovnom pozivu. Franju je pokrenula Božja Riječ, njegovo otvoreno srce koje traži pravi život, ispunjen život neprolaznim vrijednostima, kazao je biskup Rogić. Naglasio je kako je sv. Franjo odabrao novi žvotni put, posve drugačije odluke od prijašnjih i potpuno novi izbor, novi život. Radosna vijest evanđelja našla je dušu koju će nositi, nadahnjivati – našla je život kojim će upravljati i kojeg će ispuniti.

franjevkezavjeti17008

franjevkezavjeti17009

franjevkezavjeti17010

franjevkezavjeti17011

Usprkos svim nedostacima i manjkavostima, nedosljednostima i ranjivosti ljudske naravi, Bog upravlja životima i dovodi k sebi – ONE koji mu to dopuste. Sveti Franjo je ostvario da bude živa slika Kristova, ostvario je to u siromaštvu i poniznosti. Ne jednim činom, nego sveukupno gledano – cijelim svojim životom nakon što ga je predao u ruke Božje. To želimo svakom kršteniku, da se okuša na tom putu, da mu to bude cilj: biti odraz ljubavi Božje za svakoga koga susretnemo na životnom putu. A na poseban način, kao životni izbor, to želimo svakom svećeniku, redovniku i redovnici., kazao je biskup Rogić.

franjevkezavjeti17014

franjevkezavjeti17015

franjevkezavjeti17016

franjevkezavjeti17018

Časna sestra Mirna, odlučila je ići upravo tim putem u nasljedovanju sv. Franje i utemeljiteljice reda sestara Franjevki u Šibeniku, majke Klare. Neka Te vodi Duh Božji, ljubav Raspetoga i naum Oca nebeskoga. Neka te obdari svakom potrebnom milosti i darom kreposti. Pronašla mir, sreću i radost u svakoj molitvi i zadaći koju kao časna sestra Franjevka budeš izvršavala, poručio je biskup Rogić sestri Mirni.

franjevkezavjeti17020

 

franjevkezavjeti17021

 

franjevkezavjeti17024

 

franjevkezavjeti17025

 

franjevkezavjeti17026