Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK: Proslavljen sveti Luka zaštitnik šibenske policijske kapelanije

Dan Policijske kapelanije „Sv. Luka evanđelist" iz Šibenika proslavljen je dan uoči blagdana svetog Luke u utorak 17. listopada. Misno slavlje na kojem su koncelebrirali policijski kapelan iz Šibenika don Darko Poljak, policijski kapelan iz Zadra don Tomislav Vlahović i generalni vikar šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Euharistija je slavljena u kapeli svetog Mihovila smještenoj u sklopu Katoličkog školskog centra u Šibeniku.

 

Policajac je znak sigurnosti na ulici i u društvu, u prometu i na moru. Onaj koji će spriječiti da se dogodi zlo, kazao je u homiliji šibenski biskup koji je nadodao kako se za policajce može kazati da su preventiva i liječenje društva. "Tako razmišljajući eto puno poveznica između svetog Luke i policije".

Osvrćući se na evanđeoski ulomak iz Lukinog Evanđelja koji donosi zgodu u kojoj Isus šalje sedamdeset i dva učenika da idu pred njim, biskup Rogić naglasio je kako je Isus poručio učenicima da nose mir. "Donosite taj mir, ma koliko vam zadaća bila teška i izgledala nemoguća.

Na svoj način i policajac postaje djelatnik Kraljevstva Božjeg. Gdje god donese mir pravdu istinu dobrotu dobronamjernost i ljubav kolja pobjeđuje mržnju, gradi se Kraljevstvo Božje. A ono je Kraljevstvo u kojem nitko nije zakinut, podčinjen niti obespravljen. Sveti Luka i policija zajedno mogu svjedočiti i graditi sliku Božjeg Kraljevsta na zemlji.