Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK: Rekolekciju na temu "Pastir dobri poznaje ovce svoje" predvodio pater Mijo Nikić

r3

Rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 18. listopada u zgradi Sjemeništa u Šibeniku. Meditaciju i rekolekciju na temu "Pastir dobri poznaje ovce svoje" predvodio je profesor psihologije na filozofsko – teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu o. Mijo Nikić.

 

Ljudska zajednica ako želi funkcionirati treba imati vođu i lidera. Često puta uspjeh zajednice ovisi o uspješnosti i zrelosti vođe ili pastira, kazao je otac Nikić. Poglavar kao pastir trebao bi poznavati pravo stanje njemu povjerenih duša, otkriti njihove želje i motive kako bi im što bolje mogao pomoći. Svećenik bi trebao svoje stado voditi iz oduševljenja, istaknuo je između ostalog pater Mijo Nikić.

r2

Šibenski biskup Tomislav Rogić svećenike je upoznao sa pastoralnim promjenama u Šibenskoj biskupiji. Don Božo Škember razriješen je dužnosti ekonoma biskupije i ravnatelja Katoličkog školskog centra. Te dvije službe preuzeo je biskupov tajnik don Roko Glasnović koji će pastoralno skrbiti i o otočnim župa Žirije i Kaprije. Generalni vikar Šibenske biskupije mons. Mariko Mlakić razriješen je službe upravitelja župe Grebaštica, a don Roko Glasnović službe upravitelja župe Jadrtovac. Te dvije župe preuzeo je svećenik Vrhbosanske nabiskupije dr. don Mato Drljo.

r1