Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK - SV. FRANE: Misno slavlje u velikoj devetnici predvodio biskup Tomislav Rogić

misadnt17005

Šibenski biskup Tomislav Rogić u petak 20. listopada predvodio je misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Nikole Tavelića, šibenskom samostanu svetog Frane. Euharistiju je slavio u sklopu Velike devetnice sv. Nikoli Taveliću i prigodom znanstvenog skupa Fanjevački velikani koji je ove godine posvećene sv. Nikoli Taveliću. Uz biskupa koncelebrirali su i svećenici sudionici znanstvenog skupa i gvardijan samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić.

 

misadnt17001

Biskup Tomislav Rogić u homiliji naglasio je kako snaga vjere u sv. Nikoli Taveliću bila je jača i veća od brige za zemaljski život. Htio se posve Bogu predati, jedino Bogu služiti, htio je osvojiti vječni život. Potom je kazao kako je sv. Nikola imao vječnost kao jedini cilj koji osmišljava sva njegova nastojanja da živi vjeru u Krista uskrslog Spasitelja, da tu vjeru posvjedoči i drugima navijesti. Ne snagom mača, vlasti ili bilo koje prisile, nego snagom svjedočanstva koje je spremno za to žrtvovati se do kraja.

misadnt17002

Do Nikoline snage vjere ne dolazi se u jednom skoku, u jednom dahu, nego se raste, dozrijeva. Ako i nas bude nosila vjera, pouzdanje u Gospodina, ako i nama bude vječnost cilj koji osmišljava život, sigurno ćemo moći prevladati prepreke, ostati dosljedni i vjerodostojniji Evanđelju, i na koncu naći sa svetim Nikolom Tavelićem u kući Oca nebeskog, poručio je u homilji šibenski biskup.

misadnt17003

 

misadnt17004

 

misadnt17006