Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK: Održan biskupijski susret mladih

susret mladih 17003

Susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 11. studenog u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Tema susreta bila je "Crkva u očima mladog katolika“. Susret je započeo misnim slavljem u kapeli katoličkog školskog centra koje je predvodio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. U homiliji je približio vrijednosti koje mladi mogu dobiti u Crkvi.

susret mladih 17001

Mladi Šibenske biskupije ozbiljno shvaćaju kršćanstvo i vjeru. Stog i ne čudi tema susreta "Crkva u očima mladog katolika“ kazao je povjerenik za pastoral mladih Šibenske biskupije don Gabrijel Jagarinec. Često puta mladi imaju krivu sliku o Bogu i Crkvi, a na temelju tih krivih slika donose pogrešne zaključke. Ovim susretom želimo vidjeti što Crkva jest i kako se mlada osoba može pronaći u crkvi, kazao je vlč. Jagarinec.

Na temu susreta govorio je i župnik župe svetog Petra – Vidici fra Ivan Penava. U prigodonom izlaganju posvejdočio je kako je u vrijeme mladenaštva doživljavao Crkvu. Crkva su mladi i važno je da mladi grade Crkvu, daje čine životnom i uvijek mladom.

susret mladih 17002

susret mladih 17004

Susret mladih Šibenske biskupije okuplja mlade aktivne u župnim zajednicama biskupije, a u potpunosti su ga osmislili animatori, kazala je jedna od organizatora susreta Anamarija Junaković.. Animatori su osmislili rad u radionicama u kojima su sudionici susreta promišljali o Crkvi.

susret mladih 17005