Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

ŠIBENIK - KATEDRALA: Svetu Ceciliju proslavili zborovi župa Gradskog dekanata

cecilija17003

Crkveni pjevači župa Gradskog dekanata Šibenske biskupije prigodom blagdana zaštitnice glazbenika svete Cecilije, okupili su se u srijedu 22. studenoga u katedrali Svetog Jakova na zajedničkom misnom slavlju. Euharistiju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

Susret crkvenih pjevača organizirala je voditeljica zbora katedrale Svetog Jakova prof. Jelena Mikulandra. Ovakvi i slični događaji imaju za cilj bolje povezivanje crkvenih pjevača grada Šibenika. Susret je završio zajedničkom večerom i druženjem u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

cecilija17001

Pjesmom i životom pozvani smo učiniti nešto lijepo za Boga, te otkrivati dimenzije vjere koje beskonačno uljepšavaju i obogaćuju naš život. Uznose nas u više sfere duha, a time onda i naše Bogosluženje – liturgiju čine uzvišenijom i naše sudjelovanje potpunijim, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

Dao Bog da svaka naša pjesma u svetoj misi i svakom bogosluženju, bude istinski dar srca koje pjeva Bogu, pjesma koja časti i slavi Spasitelja, vodi prema vječnosti i održava žar vjere kojim Bogu pristupamo, kazao je šibenski biskup.

cecilija17003