Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

SRIMA: Misno slavlje prigodom Dana Kulturne Baštine Hrvata iz BiH-a Šibensko-kninske županije

zajednicabih17004

U organizaciji Zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije u Vodicama i Srimi održani su 25. i 26. studenog jubilarni 10. Dani Kulturne Baštine Hrvata iz BiH-a Šibensko-kninske županije. Prigodni program održan je u subotu u hotelu Olympia u Vodicama. U nedjelju 26. studenog u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Srimi slavljena je euharistija koju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je župnik Srime don Anto Pavlović i župnik iz Pečina iz BiH don Donald Marković. Na slavlju su sudjelovali i članovi KUD-a Stari Hrast iz Novog Travnika.

 

zajednicabih17002

U homiliji biskup Tomislav Rogić citirao je proglas Zajednice u koji govori kako je“ Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije osnovana sa ciljem unapređenja kulturnih, obrazovnih, ekonomsko- socijalnih i drugih životnih interesa članova, a sve sa ciljem unapređenja društva, povezivanjem našeg zajedništva, kao i očuvanje vrijednosti na kojima je naš narod opstao“.

Ovdje najviše zvone dvije riječi zajedništvo i vrijednosti. Tu je i kulturna baština i tradicija. Tradicija i vrijednosti slika su onoga za što se živi: obitelj, bratoljublje, Domovina, zajedništvo sunarodnjaka. Sve se to pretače u vjeru u trojedinog Boga. Sve ćemo dobiti ako vjeru sačuvamo, sve ćemo izgubiti ako vjeru izgubimo i zanemarimo i od boga se udaljimo, poručio je biskup Tomislav Rogić.

zajednicabih17003

 

zajednicabih17001