Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Dec 15th

Last updateFri, 14 Dec 2018 12pm

TRIBUNJ: Proslavljen blgdan svetog Nikole biskupa

snnikolatribunj17006Blagdan svetog Nikole biskupa u Šibenskoj biskupiji svečano je proslavljen na više mjesta. Ši

benski biskup Tomislav Rogić misno slavlje predvodio je u Tribunju u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije . Misnom slavlju prethodila je procesija sa kipom svetog Nikole ulicama Tribunja. Na tribunjskom mostu blagoslovio je more, ribare i brodove. Na slavlju u Tribunju sudjelovao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

snnikolatribunj17002

snnikolatribunj17003

snnikolatribunj17004

U homiliji biskup Tomislav Rogić naglasio je kako je sveti Nikola imao krepost ljubavi, dobrote i darivanja koju je dobio od Isus Krista.
Odgovor: Kod Učitelja i uzora ljubavi, svake dobrote i darivanja, kod Isusa Krista!

Naglasio je kako zapovijed ljubavi stoji iznad svih drugih zapovijedi. Ljubav je duša i srce sve kršćanske savršenosti i svetosti. Ona nije samo sastavni dio kršćanske etike, nego je sadržaj svega onoga što kršćanstvo od nas traži. Ljubav mora biti razlog opstanka i nas kršćana. Naša je sveta dužnost ljubavi da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta, i to ne samo u riječi, nego u čitavom našem životu i djelovanju.

snnikolatribunj17007

snnikolatribunj17008

Šibenski biskup naglasio je kako kršćani ne smiju nikoga isključiti iz svoje ljubavi. Ljubav ne smije pitati za osobu, za rasu, za stalež, za zanimanje, dapače ni za vjeroispovijest. Gospodin daje da Njegovo sunce izlazi dobrima i zlima i da kiša pada pravednima i grješnima. Blagdan sv. Nikole, prijatelja i dobrotvora sirotinje i djece, neka bude za nas povod da se ispitamo kako vršimo veliku zapovijed ljubavi!

snnikolatribunj17009

 

snnikolatribunj17011

 

snnikolatribunj17012

 

snnikolatribunj17013

 

snnikolatribunj17014