Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Sestre Franjevke od Bezgrješne proslavile Bezgrješno začeće BDM

b17005

Sestre Franjevke od Bezgrješne svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije proslavile su u petak 8. prosinca svečanim misnim slavljem u Kući matici u Šibeniku. Euharistiju u koncelebraciji sa fra Matom Topićem, don Rokom Glasnovićem i umirovljenim biskupom Antom Ivasom predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

b17001

b17002

b17003

Mogli bi stotinama riječi tumačiti Marijinu Bezgrešnost, neokaljanost grijehom, ali će uvijek razlog biti – jer se nije usprotivila Bogu. Uvijek je prihvatila Božju volju, a nerazumijevanje – koje je samo na početku, kad je anđeo navijesti da će roditi Sina Božjega, to nerazumijevanje moralo je trajati sve do Uskrsnuća, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

Možda je upravo blagdan Bezgrešne taj dan u godini kad bi valjalo učvršćivati svoje zvanje i predanje u ruke Božje. Odbaciti grijeh – ono protivljenje Bogu, jer nam nešto nije pravo, jer bi voljeli drugačije, jer se pitamo zar baš tako mora biti, poručio je biskup sestrama franjevkama.

b17004ž

b17006

Biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas nakon misnog slavlja posjetili su Dječji vrtić „Brat sunce“ koji se nalazi u sklopu Kuće matice u Šibeniku. Susreli su se sa djecom i osobljem vrtića, a sestre su biskupa Rogića upoznale sa radom vrtića.

b17007

 

b17008

 

b17009