Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Predbožićni susret redovnica

redovniceadve17003

Predbožićni susret redovnica Šibenske biskupije sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem održan je u nedjelju 10. prosinca u Kući matici sestra Franjevki od Bezgrješne u Šibeniku. Susret je započeo molitvom Večernje, te euharistijskim klanjanjem, a završio je prigodnim Agapeom. Na susretu je bio i umirovljeni biskup Ante Ivas.

 

redovniceadve17001

redovniceadve17002

U prigodnoj meditaciji biskup Rogić dao je odgovor na pitanje „Što znači pripraviti put Gospodinu?“.“ Želim da u meni ne bude zapreka za susret s Kristom. Želim da moje srce prepozna Božju ljubav kojom me je Bog u Kristu uzljubio. Želim ovoga došašća osjetiti da je Krist već jednom došao i za mene. Htio mi je pokazati da je tu uza me… sa mnom. Htio bih da se hrapavosti moga srca izglade, da u meni ne bude tvrdokornost srca koja uzrokuje Isusovu patnju, ali i muku onih s kojima živim. Došašće je vrijeme kad trebam omekšati, otvoriti se za ljubav braće koju mi pružaju. Prepoznati je i znati - htjeti ju uzvratiti na najbolji mogući način“, kazao je biskup Rogić u meditaciji.

Potom je ukazao na lik svetog Ivana Krstitelja koji navješta Spasitelja posve iz bliza.“ On ga osjeća, on ga predskazuje, najavljuje i ljudima pokazuje. I zahtjeva isto što Izaija: pripravite put Gospodinu, obratite se! Uočimo što je ono što u nama smeta da dublje doživimo Božju blizinu, gdje smo nadolazećem Spasitelju ostavili prepreke, zapreke koje ga priječe da se posve u nama nastani, da se i u nama utjelovi i postane iznova Bog prisutni u ovom današnjem svijetu i vremenu“.

redovniceadve17004

Ivan kako je neposredni preteča, doživljava dublje i silu Božju koja dolazi sa Spasiteljem. On veli: “dolazi jači od mene”- ja krstim vodom, a on će vas krstiti Duhom Svetim - silom Božjom, tješiteljem - braniteljem - zaštitnikom - silom odozgo koja je kadra izvesti u čovjeku istinsko obraćenje - poravnanje svega što se u nama Bogu ispriječilo na putu. To je ono što molimo i tražimo od Gospodina. To je ono na što smo kao kršćani pozvani živjeti i pronositi našim svijetom i vremenom. Neka nam to bude želja koja nas nosi, da budemo ispunjeni Duhom Božjim, kršteni Duhom Božjim kojega Isus po svom utjelovljenju među nas donosi. Na taj način u nama će vječno živjeti radost Božića i nećemo se morati ničega stidjeti kad stupimo pred lice Svevišnjega, zaključio je meditaciju biskup Tomislav Rogić.