Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Osam novih ležaja u prihvatilišu za beskućnike

beskučnici17003

Potkrovlje šibenskog prihvatilišta za beskućnike otvoreno je i blagoslovljeno u petak 15. prosinca. Potkrovlje se sastoji od četiri dvokrevetne spavaonice, praonice, dvije kupaonice, kuhinje i dnevnog boravka. Prihvatilište uz postojećih osam sada ima šesnaest ležajeva. Blagoslov je imao šibenski biskup Tomislav Rogić.

 

Od siromašnog čovjeka daleko je siromašniji čovjek koji ne vidi potrebe svoga bližnjega. Sebičan čovjek obično kruži samo oko svog vlastitog ja i zato često ne osjeća potrebe svojih bližnjih. Koliko su vrata našeg srca otvorena, vidi se iz ovog doma koji smo opremili za naše korisnike, kazao je ravnatelj Karitasa Šibenske biskupije don Anto Pavlović. Ideja o osnivanju i realizaciji Doma za beskućnike potekla je od biskupa u miru Ante Ivasa, biskup Tomislav Rogić nastavio je tim putem podržavajući nas u svakoj našoj ideji i projektu, a zahvala ide i Gradu Šibeniku i Županiji.

beskučnici17001

beskučnici17002

Teško je reći koliko je novca potrošeno na uređenje ovog potkrovlja, budući da je dobar dio uređen donacijama. Iskazali su se učenici Industrijsko-obrtničke škole koji su napravili elektroinstalacije, zatim članovi Rotary kluba od kojeg smo dobili klima uređaj, Grad Šibenik donirao je kuhinju, primili smo zaista dosta vrijednih donacija, a građevinski materijal kupovali smo po vrlo povoljnim cijenama. Za potrebe prenoćišta Caritasu Šibenske biskupije Društvo naša djeca uručilo je donaciju od četiri tisuće kune. Što se građevinskih radova tiče, u njima su u najvećoj mjeri sudjelovali korisnici prenoćišta – kazao je zamjenik ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenko Jukić.

Gradonačelnik Željko Burić iskazao je zadovoljstvo zbrinjavanjem beskućnika kao najpotrebitije skupine u društvu te uspješnom suradnjom niza ustanova i donatora pri otvaranju prenoćišta. Ovaj prostor pokazuje koliko smo osjetljivi za ljude koje su razne životne prilike dovele do statusa beskućnika, pokazuje im da nisu sami. Brinut ćemo i dalje o njima, i ne samo brinuti, nego im pomoći da pronađu svoj put. U ovo sveto vrijeme mira i trenutaka kada svi želimo biti uz obitelj, poručujemo im da je Grad sa svim svojim institucijama njihova obitelj – kazao je gradonačelnik Burić te posebno zahvalio zamjeniku ravnatelja Caritasa Miljenku Jukiću na iznimnom doprinosu pri otvaranju prenoćišta. Okupljenima se obratio i župan šibensko-kninski Goran Pauk koji je kazao da Županija teži idealnom društvu u kojem će svaka osoba imati dom i životnu sigurnost.

beskučnici17004

 

beskučnici17005

 

beskučnici17006

 

beskučnici17007