Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK: Susret biskupa Tomislava Rogića sa vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri

vjeroučitelji17006

Tradicionalni Božićni susret odgojiteljica u vjeri i vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s područja Šibenske biskupije sa biskupima Tomislavom rogićem i Antom Ivasom održan je u subotu 23. prosinca u dvorani biskupske palače u Šibeniku.

 

Susret je započeo pozdravnim riječima predstojnice katehetskog ureda s. Jakice Vuco. Vjeroučiteljima je zaželjela proživljavanje biti Božića. Neka ga svatko doživi u svom srcu istinski i iskreno. Neka Božić u nama izazove ono najljepše i najdragocjenije što imamo kako bi svi koji su sa nama u bilo kakvom kontaktu osjetili otvorenost, prihvaćanje i ljubav kojom nas on obdaruje i koju dijeleći umnažamo, poručila je s. Jakica Vuco.

vjeroučitelji17001

vjeroučitelji17002

vjeroučitelji17003

U ime vjeroučitelja biskupe je pozdravila vjeroučiteljica Petra Bralić. Svima je zaželjela da svetkovina Božića joj jače ražari svjetlo vjere. Mi okupljeni vjeroučitelji sa vama oče biskupe jedna smo velika obitelj u Isusu Kristu. Neka nam primjer radosnog blagdana porođenja Isusa krista i Svete obitelji ražari još jače svijetlo vjere u svakodnevnom životu, kazala je vjeroučiteljica Petra Bralić.

Šibenski biskup Tomislav Rogić izrazio je zadovoljstvo radom vjeroučitelja Šibenske biskupije. Naš trajni zadatak je prihvatiti radosnu vijest da je Bog došao čovjeku. Trebamo učiniti da radosna vijest Božića uvijek iznova odzvanja „danas“. Želim vam da osjetite radost, Božju blizinu i snagu koja izlazi iz Božje prisutnosti u našem životu. Da to ljudima navijestimo i da druge učinimo sretnima, poručio je biskup Tomislav Rogić.

Prigodno se obratio i umirovljeni biskup Ante Ivas koji je vjeroučiteljima naglasio nužnost istinske proslave Božića. Želim da u vremenu rušenja vrednota da izdržite i da se ne bojite. Ne bojte se svjedočiti istinu.

vjeroučitelji17004

 

vjeroučitelji17005

 

vjeroučitelji17007