Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Monday, Nov 19th

Last updateThu, 15 Nov 2018 10am

ŠIBENIK: Biskup Rogić slavio misu u šibenskom zatvoru

zatvorbožić17004

Šibenski biskup Tomislav Rogić zatvorenike Kaznionice i zatvora u Šibeniku pohodio je u srijedu 27. prosinca. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja svetog križa slavio je misno slavlje u koncelebraciji sa zatvorskim kapelanom paterom Paulom Karimom. Preko misnog slavlja pjevao je biskupijski zbor mladih Laudantes.

 

zatvorbožić17001

zatvorbožić17003

Božić nas uvijek iznova hrabri da Božja dobrota može pobijediti svaku nevolju i dati životne snage, te mijenjati ljudsko srce i učiniti ga boljim i otvorenim za božju dobrotu. Od srca vam želim da radost Božje blizine dotakne svakoga od vas. I da po božjoj blizini tražite kako nas ona može učiniti boljima i jačima za nošenje životnih križeva. Božja dobrota želi svakom srcu otvoriti vrta vječnosti, poručio je biskup Rogić zatvorenicima, te im je pri tom čestitao i zaželio sve najbolje prigodom svetkovine Božića.

U susretu sa zatvorskim osobljem naglašena je dobra suradnja između Biskupije i šibenskog zatvora. Zatvorenicima je uvijek za sve njihove duhovne potrebe na raspolaganju zatvorski kapelan. Njegova prisutnost u zatvoru pomaže duhovnoj obnovi zatvorenika.

zatvorbožić17005