Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Saturday, Jan 19th

Last updateSat, 19 Jan 2019 10pm

ŠIBENIK - ŠUBIĆEVAC: Obilježen Dan posvećenog života

dpz18004

Redovnice i redovnici Šibenske biskupije Dan posvećenog života obilježili su u nedjelju 28. siječnja u samostanu svetog Ante na Šubićevcu. Susret je započeo u samostanskoj dvorani prigodnim obraćanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

 

dpz18001

dpz18002

Redovnicama i redovnicima je poručio kako su Gospodinu dopustili da ih izabere. Molimo Gospodina da nas posveti i da sve što činimo bude posvećeno njemu. Neka sve i u svemu bude Krist. Neka on po svojoj prisutnosti u našem djelovanju mogne posvetiti sve one koje nama šalje na životni put, poručio je biskup Rogić.

dpz18003

dpz18005

Tema ovogodišnjeg Dana posvećenog života bili su „Svjetovni instituti“. Prigodno izlaganje održala je sestra Renata Azinović. Naglasila je kako su Svjetovni instituti udruženja vjernika posjećenih Bogu evanđeoskim savjetima, a koji žive običnim životom u svijetu. U Hrvatskoj djeluje pet svjetovnih istituta: Mala franjevačka obitelj, Mala obitelj Bezgrešnog srca Marijina, Misionarke Kristova kraljevstva, Obitelj Malih Marija, Suradnice Krista Kralja.

Obilježavanje dana posvećenog života završilo je blagoslovom svijeća, procesijom i molitvom večernje u crkvi svetog Ante. Molitvu su predvodili novaci Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja.

dpz18006

 

dpz18007